Bosch vaatwasser SHV46A03EU/13 warmt niet meer op

Borretje1

  • #1
M'n Bosch vaatwasser SHV46A03EU/13 warmt niet meer op (10 jaar oud). De machine blijft hangen op 1 minuut. Nu heb ik op het forum gezien dat de oorzaak waarschijnlijk een losse soldering op de stuurprint kan zijn. Ik heb daarom de voorkant gedemonteerd door de 6 schroeven los te maken. Mijn vraag is nu hoe demonteer ik het bedieningspaneel en kom ik bij de printplaat. Wie kan me helpen?

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Binnen in de deur links en rechts zitten 2 schroefjes verstopt :)
 

Borretje1

  • #3
Bedankt, dit was inderdaad wat ik zocht. Op de printplaat vond ik inderdaad een zwarte soldering. Deze even vastgezet met een soldeerbout en voila hij wordt weer warm.
Vraagje: hoe komt het dat de soldering was doorgebrand? Geen goed teken, kan dit weer gebeuren en is de printplaat nu ok?

Helaas heb ik voordat ik aan de solderen ging het labirinth losgemaakt, vlotterkamer etc. schoongemaakt met bleekwater en weer teruggezet. Gevolg is dat ie nu bijna geen water meer pakt en soms vacuüm zuigt. Wordt alleen warm nadat ik zelf water heb toegevoegd. Waarschijnlijk iets niet goed teruggeplaatst, ga ik maar weer eens naar kijken, want eerst werkte de watervoorziening wel goed
 

Borretje1

  • #4
Alles werkt weer, hij wordt weer gloeiend heet en pakt water
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Het relais komt los om twee redenen.
Door het tikken van relais komt de soldering los en of door een slecht contact van het schakelende deel in het relais wordt de soldering warm.
Vervangen is altijd de beste oplossing omdat je dan de 2 mogelijkheden hebt geëlimineerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu