Bosch vaatwasser knal wanneer stekker in stopcontact

M82

  • #1
Sinds paar dagen heb probleem met bosch vaatwasser als ik stekker in stopcontact wil doen hoor een knal en valt de zekering uit,, ook komt dan beetje brandlucht uit stopcontact... dit knal is soms ook te horen tijdens wassen of vlakbij einde wasprogramma, heb kabel bij andere stopcontacten in keuken geprobeerd maar hetzelfde... wat zou aan de hand zijn? te veel actieve apparaten, slechte stopcontact of iets met vaatwasser?

dit probleem gebeurde ook vroeger maar zelden, lees op andere forumgedeeltes dat het "netfilter" zou kunnen zijn? of zou een waterlekkage dezelfde symptomen geven?

Model Bosch SGS45E42EU,,
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Bijna zeker ontstoorcondensator 00165201 en wordt vervangen door 12028411
Volg je netsnoer in je toestel en je komt hem direct aan achterzijde tegen.
Positie 0503
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Neem eens contact op met een onderdelenwinkel of electronicawinkel.
Dat ding wat u laat zien vind ik behoorlijk aan de prijs.
 

M82

  • #5
Ik heb ontstoringsfilter vrijwel makkelijk eruit gekregen en zie niet veel roet erop, maar waarschijnlijk doordat vaatwasser als die buiten gebruik was, altijd losgekoppeld van stekker stond.. of zou het beter zijn om ook kabelhuis te vervangen? verder kan ik codes bovenop onstoringsfilter bijna niet aflezen en op internet zie ik er mogelijk een vervangende model is 0060233 die allebei bovengenoemde nummers vervangd? zoiets

https://old.witgoedparts.nl/vaatwas...-vaatwasser-witgoedpartsnr-600233-600233.html hier staat precies zoals die van mij en dat die vervangen is[ url]https://www.quinnspares.com/products/00165201.html[/url]



 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Je kunt de ontstoringscondensator er ook helemaal uithalen,
dat doen monteurs ook als ze dit probleem tegenkomen en geen onderdeel bij hebben.
 

M82

  • #7
Ja, zag ik ook ergens op forum maar ik heb liever voor de zekerheid dat die erop staat..

weet iemand of ik ook deze 00600233 kan gebruiken? heeft die dezelfde stroomwaarde als 12028411 ?
 

M82

  • #8
Na lang wachten netfilter ontvangen, gemonteerd en het lijkt nu goed te werken. Maar heb nog vraag aan deskundigen: nieuwe zag heel anders uit dan oude maar met bijgevoegde handleiding zag ik dat hetzelfde principe is, alleen nergens uitleg of er verschil is in 2 zwarte draden, dus heb ze gewoon zoals in afbeelding naast elkaar ingezet.. en groene iets verder insteek. Verder stond in handleiding afbeelding (stap 5) dat netfilter achterin in een hoekje opgeborgd kon worden maar bij mijn vaatwasser kon ik dat niet vinden dus heb die maar aan rechter kant neergelegd op de bodemplaat, aan links kant daarvan stond de de aarding... Heb ik dat zo goed gedaan? Is het wel veilig zo? Mijn gevoel zegt ja want die netfilter zit in een geïsoleerde huisje? En die aarding zorgt niet voor hete bodemplaat dat netfilter-huisje gaat smelten?


 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu