Bosch Silence SMS4702 lekt

Bw_van_manen

  • #1
Mijn Bosch vaatwasser doet het al heel lang redelijk goed. Vandaag echter was het apparaat niet aan de praat te krijgen... Van binnen maar alle filters schoongemaakt (hielp niet), de sproei-armen leeggehaald en in de azijn ontkalkt (hielp niet) en de stekker uit de WCD gehaald en teruggeplaatst (hielp 1 wasbeurt).
Uiteindelijk het apparaat opengeschroeft en toen zag ik de enorme plas water tot de bovenste rand van de grondplaat. Alles netjes uit laten lekken en nu lijkt hij het weer te doen, alleen zit ik nog met een probleempje.

Ik zag dat de vaatwasser, tijdens het volpompen van het reservoir aan de linkerkant (zie foto op link hieronder) iets lekt. Vlak voordat de vlotter de pomp inschakelt overstroomt het reservoir iets, wat volgens mij op den duur tot de enorme plas onderin mijn vaatwasser leidt.

Heeft iemand een idee hoe ik kan voorkomen dat dit reservoir vaker overstroomt?

 

Witgoedmonteur

  • #2
Er loopt een slang van het reservoir naar de kuip haal deze een los en maak hem schoon
 

Bw_van_manen

  • #3
Bedankt, ik zal er van het weekend eens naar zoeken en dit proberen.

en mod: ik had juist de link naar de foto geplaats omdat je dan de foto in een veel hogere resolutie kan bekijken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
@ Bw_van_manen,
dat kan maar het nadeel is dat de foto op een gegeven moment van die server verdwijnt en de link niet meer klopt, om ook andere klussers mee te laten genieten van de foto is het handiger de foto op de server van klusidee te plaatsen, die blijft er (altijd ?) op staan.
Voor de beantwoorders en andere belanstellenden is het ook wat minder omslachtig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu