Vaatwasser Bosch super silence werkt niet juist

Robert99

  • #1
Mijn ouders hebben een Bosch super silence van enkele jaren oud.

Ze geven aan dat de machine niet meer in werking treedt

Hij gaat wel gewoon aan.
Pomp ook water.
Maar er gebeurt vervolgens niets.
Volgens mijn vader draait de klok wel
Bij een reset wordt het water ook weer weg gepompt

Wat kan het probleem zijn?

IMG-20220513-WA0057.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
De vaatwasser gaat eerst afpompen, dan water pakken tot niveau en dan gaat de spoelpomp aan. Het lijkt bij de laatste stap mis te gaan. Ga na of je wel een pomp hoort lopen na het water pakken. Ik denk dat er 3 opties zijn.

Of de pomp loopt wel maar heeft geen druk omdat de waaier is afgebroken inwendig en dus draait alleen de as en niet het schoepenrad.

Optie 2 : de aanloopcondensator van de pomp is leeg (mits dat deze erop zit. Aan het front te zien is dit een vaatwasser van voor 2009 en die hadden nog pompen aanloopcondensatoren) vaak hoor je dan wel een lichte zoemtoon. Alsof de pomp vast zit. Je vind de condensator voor als je de plint van de vaatwasser demonteerd. (Wel alles spanningsloos maken) en deze kun je doormeten met een condensatortester of een multimeter met die functie.

Optie 3. De pomp zit vast en kan niet lopen hierdoor.

En dan kan het ook nog zijn dat de printplaat de pomp niet meer aanstuurt. Dit komt echter niet zo vaak voor. Bovenstaande dingen wel.

Ook kan het nog dat er niet genoeg water in het apparaat komt door een verstopping van de vlotterkamer maar dan zie je duidelijk dat het waterniveau na het water halen erg laag is. Lager dan zoutvat dop.

Succes.

Zonder volledig E nr weet ik echter niet zeker wat voor onderdelen er op deze vaatwasser zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu