Bosch HRC30 probleem

1nsane

  • #1
Mijn moeder is sinds kort verhuisd, een vriend van me heeft er een nieuwe ketel opgehangen, een Bosch HRC30, mooi ding maar wel wat problemen al.

In eerste instantie werkte de thermostaat niet, gaf een foutmelding (open therm communicatie storing). Dit bleek volgens een kennis die bij een storingsdienst werkt aan de thermostaat zelf te liggen (chronotherm 4 Modulation).

Goed die wordt vervangen, ketel even op standje stook gezet dus het blijft wel warm binnen.

Enige andere probleem is dat als je warm water tapt, dan wordt het warm en na een paar minuten weer ijskoud om dan een minuut later weer warm te worden. Met kraanwater tappen is dat niet zo n ramp maar met douchen des te meer!

Hij geeft wel een error op de ketel (AB knipperend of A8 een van de twee) maar die heeft betrekking op de communicatiestoring met de thermostaat (die er natuurlijk nu niet op zit, komt maandag binnen). Zou het ontbreken van de kamerthermostaat dit probleem kunnen veroorzaken of moet ik het in de warmtewisselaar gaan zoeken?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is een A8 storing, dat houdt in dat de open therm stekker op de print zit aangesloten.
Standaard zit die stekker gemonteerd.

Schroef het voor plaatje los(stekker eruit) dan heb je rechts onderin een wit stekkertje met zwarte draden,die moet u los trekken.

En een aanuit thermostaat op 1 en 2 aansluiten.

Handleidingen verwarming / geiser / etc. vind welke thermostaat u kan gebruiken

De thermostaat die u noemt kan niet op dit toestel.

Niet vergeten de bij geleverde weerstand te plaatsen tussen 2 en 4.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu