Bosch HRC 30 EA storing

Kingtim

  • #1
Wij hebben een (ondertussen vrij oude) bosch hrc 30. Deze werkte perfect totdat deze voor bouwwerkzaamheden verplaatst moest worden. De cv heeft toen een tijdje (een weekje) ontkoppelt geweest en heeft op z'n rug in de schuur gelegen. Nu is de CV weer helemaal vastgekoppeld en hebben wij, zodat we in ieder geval warm kunnen douchen, een kort lijntje voor de cv-leiding gemaakt (met aanvulkraantje & expansievat) en deze gevuld. De CV staat verder op zomerstand volgens de handleiding.

Nu hebben we alleen het probleem dat de ketel vrij regelmatig de storing "EA" geeft (elke 5 minuten als je warm water vraagt). We hebben tot tweemaal toe een CV monteur langs gehad. Zo goed als alle pakkingen zijn vervangen (waren rot) en de ontstekingspennen zijn vervangen (waren versleten). Maar het mocht niets baten. Het syfon is ook helemaal schoongemaakt, evenals de binnenkant van de ketel zelf.

Ondertussen zijn we een beetje ten einde raad en ik heb het idee dat de CV monteur ook geen flauw idee meer heeft. Iemand nog briljante suggesties?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Wat zijn de uitkomsten van de rookgasmeting? Vollast en deellast?
 

Kingtim

  • #3
Oef, daar vraag je mij wat: Valt mij inderdaad op dat er geen stickertje o.i.d. geplaatst is met de resultaten. Ik zal even vragen of ze nog een rapportje hebben (krijg ik waarschijnlijk morgen pas).
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Ontstee/ionisatie pen ook vervangen? Gasvoordruk statische en dynamische in orde?
 

Kingtim

  • #5
Ionisatie & ontsteekpennen zijn 1 module dus die zijn inderdaad allemaal vervangen.

De meetresultaten krijg ik hopelijk morgen, maar wat betreft de voordruk is niks veranderd (gewoon dezelfde gasleiding) dus het zou vreemd zijn als dat de oorzaak is.
 

Tumkie

  • #6
De ketel werd verplaatst ? Hoeveel verder ? Recirculatie rookgassen is ook mogelijkheid , werd de rookgasafvoer correct gemonteerd ?
 

Marcn88

  • #7
Aarding van de wcd ook goed waar de ketel op is aangesloten? Afstelling co/co2
 

Kingtim

  • #8
Excuus voor de late reactie!

Aarding is in orde (1 rechte streep naar de stoppenkast).

Na wat navragen is er sowieso een lekke pakking tussen de rookgaskoker en de condensbak. Aangezien het sowieso al een oude ketel is gaan we voor een nieuwe ketel.

Allen bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu