Bosch 30 HRC II EA en F7 foutmelding

Telesto

  • #1
Sinds afgelopen week geeft mijn bosch Cv-ketel op onregelmatige momenten foutmeldingen waardoor er geen warm water en CV meer is. Bijzondere is dat de foutcodes wisselen tussen EA (vlam niet herkend) en F7 (Ondanks dat de brander is uitgeschakeld, wordt toch een vlam herkend).

Na een reset werkt het weer, maar meestal niet langer dan 24 uur. Ook lijkt het alsof de storingen elkaar sneller gaan opvolgen. Heeft er iemand een goed idee over wat ik daaraan kan doen?
 

Marcn88

  • #2
Laatste onderhoud? Controle van de ontsteek ionisatie elektrode, afstelling van het toestel?
 

Telesto

  • #3
Laatste onderhoud weet ik niet, ik heb het huis nog niet zo lang geleden gekocht.

Electrode heb ik schoongemaakt, maar dat loste het probleem helaas niet op. De ketel ontsteekt wel, en gedurende een seconde of 5 brand hij, maar daarna dooft het weer en moet hij een nieuwe poging tot ontsteking doen.

Na een keer of 10/20 blijft hij wel branden en functioneert hij de hele dag.
 

Marcn88

  • #4
Dus eerst is onderhoud laten uitvoeren en de ketel laten afstellen en de diverse pakkingen laten vervangen, want u hebt de ontsteekpen losgehad maar de pakking niet vervangen
Als de elektrodeset vonkt wil niet zeggen dat deze nog in zon conditie is dat er ook nog goed ionisatie gemeten kan worden dus ONDERHOUD laten uitvoeren
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu