Bosch HRC 35 reageert niet op warmtevraag

Knotwilg

  • #1
Onze Bosch CV-ketel HRC35 werd tot nu toe aangestuurd door een Honeywell Chronotherm 4 aan/uit thermostaat. Deze heb ik vervangen door de modulerende versie van de Chronotherm 4. Volgens de handleiding de bedrading van de thermostaat aangesloten op de O en T aansluiting van de Bosch Open Therm OMT1 module. Echter reageert de ketel niet op een warmtevraag. Bij warm-water produceert de ketel ‘gewoon’ warm water wat ook wordt aangegeven met het kraantje in de display. Ter controle heb ik daarna een Bosch TF30 modulerende thermostaat aangesloten met hetzelfde resultaat. (Bij opnieuw aansluiten van de aan/uit thermostaat werkt alles wel normaal). Wat zou er mis kunnen zijn?
 

Klusvragen

  • #2
Hoi @Knotwilg ,
Ik ben er niet zeker van, maar volgens mij bestaat er geen modulerende Chronotherm 4.Kan je misschien een foto van het modelplaatje maken?
Zit er trouwens een OTM1 module in jouw ketel?
 

Knotwilg

  • #3
Hi Martijn, er zit een OTM1 module in de ketel (ik schreef per abuis OMT1) bijgaand foto's van de modulerende Chronotherm 4. (op de voorzijde onder het schermpje staat Modulation).

Schermafbeelding 2022-10-27 om 11.04.55.png IMG_1676.jpeg IMG_1675.jpeg
 

Klusvragen

  • #4
Hi Knotwilg,
Dat is geen Chronotherm 4, maar een Chronotherm modulation 2e generatie.
Als je de kabel aan de thermostaatkant op A-B aansluit en op de ketel op O-T, moet het werken.Trek tijdens de montage wel de stekker uit de ketel.
Zo niet, zit de opentherm module goed?
 

Knotwilg

  • #5
Dag Martijn. sorry voor de radiostilte, er kwam even iets dringends tussendoor. Terug naar de OTM1. Ik ben ook niet a-technisch dus heb ik al eerder de module aangedrukt om mogelijk slecht contact te herstellen. Nu dus op jouw advies de module eruit geschoven en opnieuw erin geschoven. Wel viel me daarbij op dat de module zelf (afgezien van het 6-polige witte stekkertje) volgens mij op geen enkele manier contact maakt met de ketel. Maar goed, module opnieuw erin, stekkertje als gebruikelijk weer aangesloten en kijkaan de communicatie Chronotherm 4 modulerend en de ketel lijkt nu goed te te werken. Een dagje draaien zal zekerheid geven, maar volgens mij gaat 't goed. Bedankt voor het meedenken! Met vriendelijke groet, Huib
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Klusvragen

  • #6
Hallo Huib,
Goed om te horen dat het nu wel werkt!
Mocht het weer niet gaan werken zou ik beide contacten schoonmaken met contactspray.Trek de stekker dan wel even uit de ketel tot het weer droog is(het is niet geleidend spul, maar even voor de zekerheid).
 

Buigveer76

  • #7
Mag ik hier even op inhaken?
Ik probeer namelijk ook een bosch 35 HRC modulerend te laten werken. Er lijken echter verschillende versies van de 35 HRC te zijn. Ik zie nergens een plek waar ik de OTM1 zou kunnen aansluiten.Zie foto's.

Iemand die mij kan helpen?

20230603_090522.jpg
20230603_101812.jpg
20230603_101806.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #8
graag even uw eigen topic starten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu