Bonkende aanvoerleiding CV

Zmen50

 • #1
Hallo,

Ik heb een Nefit Economy cv ketel. Ik heb vloerverwarming op de benedenverdieping en radiatoren op de eerste verdieping. Tevens heb ik vloerverwarming in de badkamer (eerste verdieping). Op de retourleiding heb ik een RTL ventiel geplaatst voor de badkamer.
Ik ben nu bezig met het opstoken van de vloerverwarming. Nu ontstaat het volgende probleem. De CV slaat aan en begint op te warmen. Na het opwarmen gaat de aanvoerleiding ontzettend bonken. Ik dacht aan een bypassprobleem. Heb op een slaapkamer een radiator open gedraaid en het probleem leek te zijn verholpen. Alleen na 3 dagen begint het bonken opnieuw ook met de meerdere radiatoren open.
Iemand nog een idee?
Ik heb een fotootje bijgevoegd van hoe de badkamer wordt verwarmd. Bovenste leiding is aanvoer. https://www.klusidee.nl/Forum/userpix2/125942_aan_en_afvoer_badkamer_1.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  De radiatorkraan met de thermostaatknop zit waarschijnlijk verkeerdom gemonteerd.
  Welke leiding is de aanvoer, de onderste of de bovenste?
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Op het metalen deel van de kraan zou een pijl voor de stromingsrichting moeten staan, op de foto is dat niet zichtbaar. Het water dient in die richting te stromen en als dat niet zo is ontstaat het bonkende gelud (eigen ervaring, maar dan met een haakse kraan).

  In dat geval moet de kraan andersom gemonteerd worden. Of dat in deze situatie zomaar kan, is op de foto ook niet goed te zien.

  Misschien kun je een detailfoto plaatsen? Dus met alleen de kraan, montage en de knop.
   

  Zmen50

  • #4
  De bovenste leiding is de aanvoer. Deze zat inderdaad verkeerd om gemonteerd. Heb deze gedraaid maar krijg nu de code 2. Nog ideeën?
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Waarop krijg je een code 2?

  Op die thermostaat zit niets aan elektronica, dus daar zal het niet vandaan komen.

  Krijg je die foutcode op de ketel? Dan graag exacte model ketel vermelden. Nefit Economy bestaat als VR, HR, HRC en nog meer, ook nog een getal erbij...
  Of krijg je die code op het circuit van de vloerverwarming? Dan alles vermelden wat het vloerverwarmingscircuit betreft.

  Maar misschien heb je het systeem cq. de ketel gewoon niet voldoende ontlucht nadat je het opnieuw hebt gevuld?
   

  Marcn88

  • #6
  Code 2 is of te heet of geen drukherkenning maar hiervoor moet eerst het type vermeldt worden
   

  Zmen50

  • #7
  Het is code 2F op de cv ketel.
  De cv is een Nefit economy HRC24.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #8
  Zmen50 schreef:
  De bovenste leiding is de aanvoer. Deze zat inderdaad verkeerd om gemonteerd. Heb deze gedraaid maar krijg nu de code 2. Nog ideeën?
  Als de bovenste leiding de aanvoer was, dan zat het ventiel met de thermostaatkraan dus in de retour en was de stromingsrichting correct.
  Het maakt verder niet uit of de kraan in de aanvoer of in de retour zit als je maar rekening houdt met de stromingsrichting.

  Als je de leidingen nu hebt omgedraaid dan zit de kraan verkeerd en kun je juist wel problemen verwachten...
  (het staartstuk van het ventiel is bijna altijd het deel waar het water uitkomt en niet in gaat).
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu