Bonkend geluid huis

Kinsi

  • #1
Sinds een paar weken hoor ik een bromgeluid of eigenlijk meer een bonkend geluid in huis. Alsof er iets wordt gepompt. Het is zowel overdag als in de nacht te horen. We hebben alles onderzocht in huis (cv-ketel, hoofdschakelaar uit, zonnepanelen, koelkast, airco-unit buren gecheckt + gevraagd of ze de hoofschakelaar konden uitzetten, door de wijk gelopen en bij andere buren gekeken) maar kunnen de bron van het bonkgeluid niet achterhalen.

Het geluid is in het hele huis te horen, alleen op de zolder is het iets minder hoorbaar. Het is vooral hoorbaar bij de ramen en verwarming. Wij hebben een poosje geleden problemen gehad met de vlonder in de toilet in de badkamer. Ook horen we een klein tikje in de meterkast. Heeft er iemand wellicht een tip wat zou kunnen zijn?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
je hebt al e.e.a. uitgesloten, zou het de watermeter kunnen zijn?
 

Kinsi

  • #3
Daar heb ik niet aan gedacht, maar de watermeter zou ik inderdaad kunnen bekijken. Dank!
 

Emiel1

  • #4
"Wij hebben een poosje geleden problemen gehad met de vlonder in de toilet ""
U bedoeld "vlotter" ipv "vlonder" ?
Ik begrijp dat uw buren geen last hebben van het geluid, dus het komt waarschijlijk niet van buiten.
Uw huis heeft geen vloerverwarming of centrale afzuiging (mechanische ventilatie) ?

NB In mijn buurt was men enkelen jaren geleden bezig met sanering van grond (reinigen). Die apparatuur stond dag en nacht te draaien en veroorzaakte ongeveer zelfde soort geluid in huis.
 

Kinsi

  • #5
Dank voor je reactie! Wij hebben geen vloerverwarming noch mechanische ventilatie. Ondanks dat de hoofdschakelaar is uitgezet door ons blijven we het geluid horen
 

ADDave

  • #6
En je hoort het dus alleen binnen? Niet buiten?
 

Raimond

  • #7
Lijkt er sterk op dat het ‘iets’ met de waterleiding (of wat daar aan vast zit) te maken heeft. Immers, als de hoofdschakelaar uitgaat dan gaat het geluid door. Heeft u al eens geprobeerd om de hoofdkraan uit te zetten?
 

Lange Herman

  • #8
Het zou een kraan kunnen zijn die (soms) niet helemaal dicht gaat.
Dat heb ik al eens mee gemaakt.
 

Kinsi

  • #9
Het geluid is buiten een beetje te horen rondom ons huis. We zijn ook bij de buren langsgeweest, maar die horen niets. We zijn nu inderdaad bezig om te kijken of het met de waterleiding te maken heeft. We krijgen de hoofdkraan niet opengedraaid, omdat die stevig vastzit. Helaas kan de loodgieter pas maandagochtend langskomen. Hopelijk weet ik maandag meer!
 

Raimond

  • #10
@Kinsi: En? Als iets meer duidelijk?
 

Kinsi

  • #11
Helaas niet! De watermeter is gecheckt door de loodgieter inclusief alle leidingen. We hebben ook de hoofdkraan dichtgedraaid, maar het geluid is toch te horen. Ben in de omgeving gaan rondlopen en hoor het geluid toch soms wat verder van ons huis vandaan en drie woningen verderop.

Verderop in de straat, ongeveer 150/200 meter van ons vandaan staat een nieuw woonblok van 9 woningen. Daar schijnen warmtepompen in te zitten. Misschien dat het daar mee te maken heeft. Wij zitten wel in een rechte lijn met die woningen. Ik weet alleen niet of het realistisch is wat ik nu zeg.

En we hebben vier weken geleden een lekkage gehad op het dak. We missen twee kappen, waaronder die van de ventilatie op de schoorsteen. Zou het daar eventueel mee te maken kunnen hebben? Dat er veel geluid nu ons huis binnenkomt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #12
Horen de buren het ook?
 

Kinsi

  • #13
Nee de buren horen het niet, die zijn 70 plus en geven zelf ook aan dat ze geen goed gehoor hebben. Onze andere buurvrouw is ook van die leeftijd en hoort het ook niet. Mijn man hoort het wel (45), maar iets minder intens dan ik het hoor.
 

ADDave

  • #15
Kinsi schreef:
Verderop in de straat, ongeveer 150/200 meter van ons vandaan staat een nieuw woonblok van 9 woningen. Daar schijnen warmtepompen in te zitten
Die zijn het in ieder geval niet. Is te ver om te kunnen horen. Al helemaal niet binnen.

Zijn ze ergens aan het bouwen? Het afpompen van grondwater staan vaak ook 24/7 aan.
 

Kinsi

  • #16
Er wordt hier in de omgeving op meerdere plekken gebouwd. Op 400 meter loopafstand worden nieuwe woningen gebouwd. En op 3 minuten met de auto hier vandaan wordt er aan een nieuwe afslag gewerkt in mijn woonplaats. Het hele knooppunt bij de snelweg in mijn woonplaats gaat op de schop. Het is wel een geluid wat 24 uur te horen is. Misschien dat het inderdaad daarmee te maken heeft. Hoe kan ik erachter komen of er inderdaad grondwater gepompt wordt?
 

ADDave

  • #17
Ja dat is lastig als je niet weet waar je naar moet zoeken. Google even op bronbemalingspomp.
ls de dichtstbijzijnde bouwplaats 400 meter verder is dan lijkt het me sterk dat het daar vandaan komt overigens.
Het enige wat zo ver kan komen is contactgeluid via de leidingen in de straat maar dan zou je het bij de buren ook moeten kunnen horen. En je hoort het ook buiten zei je. Even goed luisteren bij de putten in de straat, ook die met dichte deksel.
Dit soort pompen worden ook vaak bij gemalen gebruikt dus dat kan het ook nog zijn als dat in de buurt zit.

Verder kan ik het zo even niet bedenken op basis van deze informatie.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Kinsi

Kinsi

  • #18
Dank voor het bovenstaand advies. Ik zal inderdaad even Googelen op bronbemalingspomp en de leidingen in de straat nalopen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu