Bommerscharnieren voor badkamerdeur

bosch1990

  • #1
Hallo allemaal!

Momenteel ben ik met een grote verbouwing bezig, waar onder andere alle kozijnen en deuren worden vervangen. Hartstikke mooi, behalve de deur naar de badkamer.

Vanwege het bouwbesluit is het niet meer toegestaan dat de badkamerdeur de badkamer in draait (stel dat je valt, niks meer kan en de deur blokkeert). Erg vervelend, want als de deur de gang in draait blokkeert dat doorloop in de hal. Niet erg handig.

Maar wat als de deur beide richtingen op kan? Dan is het geen probleem, lijkt me. Hebben jullie ervaring met bommerscharnieren in deze toepassing? Zijn ze solide genoeg en is er een merk wat jullie adviseren? En hebben jullie eventueel ook nog ervaring met het op slot kunnen doen van een dergelijke deur (omdat het de badkamer betreft)?

Alvast veel dank, wordt zeer gewaardeerd!

Groeten,

Max
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Is een schuifdeur aan de buitenkant geen optie?
 

bosch1990

  • #3
Ook aan gedacht maar helaas niet. Het zou enerzijds de trap in de weg zitten, en aan de andere kant een klein rotmuurtje (is niet weg te halen) waar de deur niet langs geschoven kan worden
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Hier draait de badkamer deur ook naar de overloop toe, en blokkeert in geopende stand de trapopgang. Vervolgens doe je de deur weer dicht.

Met bommer-scharnieren gaat iedereen toch de deur duwen. Dus alsnog vanuit de badkamer naar de gang toe. Er is niemand die in dat geval de deur naar binnen trekt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu