Bommerscharnieren afstellen

Pietervdberg

  • #1
Hoi, ik heb enkele jaren geleden zelf een klapdeur gemaakt met dubbelzijdige bommerscharnieren. Ik denk dat het.min of meer toevallig goed gegaan is met de afstelling. Nu hangt de deur iets naar rechts/naa beneden met alle plekken waar hij aanloopt van dien en heb ik eigenlijk geen idee hoe ik dat weer goed kan krijgen behalve overal aan die deur gaan schuren, maar dan blijven er aan alle kanten kieren over. Kan je dit oplossen door bijvoorbeeld de bovenkant strakker of juist losser te draaien, of wat kan ik beste doen? Bijgaand een fotootje.

alvast dank.

9D0D46C7-D33B-405A-B563-66E55DD9399A.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je zou beneden een uitvulplaatje achter het scharnier kunnen plaatsen.
 

Pvr

  • #3
Bovenste scharnier strakker zetten met die stelringen door met bv een priem en dan het blokkerpennetje te verzetten
 

Pietervdberg

  • #4
Ja, dat bovenste scharnier strakker stellen heb ik geprobeerd, maar dat lijkt net echt te werken. Onderste scharnier losser ook geprobeerd.
Een plaatje tussen het onderste scharnier zou kunnen, maar dan duw je de deur verder van de scharnieren af, en dan duw je hem neem ik aan tegen het kozijn aan de andere kant aan. Dus dan wordt het probleem groter. Maar dat brengt me wel tot de conclusie dat verder uitfrezen van het bovenste scharnier (de deur zijde) de deur aan de bovenkant dichter tegen het scharnier aan daarmee het kozijn aan de scharnierkant zou moeten brengen, en dan zou je verwachten dat hij weer recht hangt? Logisch?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Ja, dat is idd logisch
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu