Bolle kitrand

HAJ

 • #1
Hallo allen,
Wellicht een rare titel, maar ik hoop mijn 'dilemma' goed te kunnen omschrijven.

Ik dacht gisterenavond even de rand tussen wandtegels en plint van de vloertegels (uitgevoerd in dunne stukken vloertegel) te kitten. De vloerplint komt soms net iets meer uit de muur dan de wandtegel. Om het mooiste resultaat te behalen zou ik graag willen dat de kitrand net over de randen van de tegels (ipv er tussenin) valt. De wat minder mooie randen worden dan zo mooi weggewerkt.

Echter, als ik ga afmessen, dan resteert een kitrand tussen tegels en valt de rand van de kitrand gelijk met de tegelrand De kit op de tegels wordt dan weggestreken (haast ongeacht de spatel die ik hiervoor gebruik). Kortom, de kitrand zet zich niet op (als een wat bolle rand), maar tussen de tegels. Bijgaand een schetsje, met links de situatie (sterk overdreven) hoe ik dit zou willen en rechts de huidige situatie.

In hoeken gaat het kitten perfect, echter heb ik hier geen hoek om met mijn spatel op te steunen.
Hoe krijg ik dus in niet-hoeken een mooie (noem het 'bollende') kitrand?

Kitvoegen.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Misschien om een kitspatel te gebruiken met een van te voren geplaatste steun latje als glij punt.
  Latje kan je even met 2 zijde plakband vast zetten dit kan je later zo weer verwijderen.
  Naamloos.jpg
   

  HAJ

  • #3
  Dank Henk voor het meedenken. Het is gelukt!
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Maar hoe is het gelukt?
   

  HAJ

  • #5
  Het was een geduldig klusje, wat ik een paar keer heb moeten herhalen.

  Beide randen voorzien van tape (normaliter tape ik niet af) en met een speciaal soort kitmaat voor dillatatievoegen (afkomstig van dat Duitse merk die kitmaatjes op een stokje levert...) afgestreken. Zolang ik het kitmaatje liet steunen op de plint die uitstak, viel de kitlaag net over de wandtegel heen.

  Het resultaat is acceptabel, laat ik het daar op houden. Maar uiteindelijk gaat het om een kitnaad 10 cm boven de vloer in de toiletruimte. Om die goed te kunnen zien moet je op je door je knieën in de toiletruimte. De enige keren dat dat, buitenom installatie, gebeurt is wanneer je enorm ziek bent vermoed ik. En dan heb je andere dingen aan je hoofd dan te inspecteren of een kitnaad wel extreem recht loopt ;)

  Kortom: voor het zicht is het acceptabel en de rand is dicht:)
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  :prima:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu