Boilers voor douchen en bad

Niels1974

  • #1
Hallo,
Ik heb een vraag. Ik woon met mijn dochter in een huis uit 1958 redelijk goed geisoleerd met vloerverwarming. Ik heb sinds 2 weken 11 zonnepanelen en heb de optie er nog bij te leggen.
Ik zag in een filmp van John Visser op youtube dat hij een close in boiler van 10 of 15 liter 450 watt bij zijn douche had geinstalleerd. Dit leek mij ook een goed idee en dan een 100 liter boiler voor het bad wat ik enkel aanzet als ik een bad wil nemen. Dus dan moet ik wachten op een bad maar dat is niet erg want dan ga ik gewoon af en toe een keer erin als extra. Verder gebruik ik geen warm water. Ik heb in de keuken een waterkoker en meer heb ik niet nodig.
Nu zat ik met de volgende vraag. Ik wil uiteindelijk overstappen op een wamtepomp maar is het dan wel nodig boilers te installeren of kun je dan beter alles via de warmtepomp nemen of kan ik een eenvoudiger systeem nemen als ik de warmwatervoorziening apart neem wat geen warm water geeft?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Alles kan op een warmtepomp.

Boilers zijn nu niet heel zuinig, en een laag vermogenboiler is rustig een paar uur bezig om het water warm te krijgen.
Een 450w boiler is normaal geen boiker maar een hotfill, deze.dient alleen om het water warm te houden en niet om het te verwarmen, daar zijn ze ook niet geschikt voor.
Kan je een wp boiker kwijt dan zou dat mijn eerste keuze zijn, alleen zijn de vaten die erbij horen nogal fors.
Een kleine 1500w keukenboiler van 10l is voor een keuken vaak voldoende en of er nu een boiker van 10l 450w staat of 1 van 10l 1500w maakt voor de opwarmkosten niets uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu