Boiler voor cv

Jaapidee

  • #1
Ik heb een Dimplex lbw300 boiler, oorspronkelijk bedoeld voor warmwater tbv douche. Deze wil ik nu gebruiken om het gas verbruik van de cv omlaag te brengen. Ik heb een Intergas compact hr die naast de boiler hangt. De cv wordt aangestuurd door een VAG500 floor, weersafhankelijk. Kan dit? Is daar een extra regeling voor nodig.

Werk aanbieden is niet toegestaan mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jaapidee

  • #2
Ik weet niet waarom ik geen reactie krijg op mijn vraag
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Adviezen te geven spullen anders te gebruiken dan waar het voor bedoeld is, is tricky en zul je hier niet snel vinden.
Veel vaste beantwoorders zullen niet heel bekend zijn met warmtepompen. Er is ook F-certificering nodig om er aan te mogen werken.
Ik zou bijvoorbeeld niet weten hoe je het drinkwater, dat in deze boiler zit, schoon houdt als je het ook voor CV wilt gebruiken.
Dus als de ketel helemaal niet (meer) voor warmwater gebruikt wordt, zijn er geen verdere mogelijkheden tot gasbesparing met de tapwater-warmtepomp.
 

Jaapidee

  • #4
Dankjewel. Heldere reactie. Kan het idee dus beter loslaten. Heb door uitbreiding aantal zonnepanelen nu een overschot van ca 1700-2000 kwh/jr. had gedacht daarmee de boiler kunnen inzetten vor verlaging gasverbruik. Alleen voor tapwater doet weinig en slokt wel ca 1700 kwh/jr op. Wat zou een andere mogelijkheid kunnen zijn?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #5
Heb je de instellingen van die warmtepomp bekeken? Op het apparaat de middelste schakelaar (verwarmingselement) naar beneden, rechter schakelaar (kraan met streepjes, warmtepomp) naar boven.
Isolatie.
Hybride warmtepomp, afhankelijk van je portemonnee en de mogelijkheden bij je huis voor de buitenunit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu