Type/soort boiler voor douche en keuken

Wbroth

  • #1
Mijn huidige geiser doet het nog, maar levert minder dan 2,5 liter per minuut van nog geen 60 gr. Bovendien is het een open geiser, dus ik sta altijd lekker in de rookgassen af te wassen. Daarom ben ik op zoek naar een boiler (electrisch) die warm water kan leveren voor douche en keuken.

Het probleem is dat ik eigenlijk geen mogelijkheid heb om een boiler op te hangen, daarom dacht ik aan een staande boiler. Deze kan echter niet te groot, dus het zal een vrij klein volume moeten worden.

Ik heb uiteraard al rondgezocht op internet, maar staande boilers lijken bijna niet voor te komen. Misschien weet iemand een oplossing, danwel een alternatief?
En wat is eigenlijk het minimale boilervolume om fatsoenlijk mee te kunnen douchen (eenpersoons huishouden)?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Een elektrische boiler warmt traag op, dus een liter of 60 heb je minstens nodig om fatsoenlijk te kunnen douchen. Een elektrische boiler is behoorlijk duurder in gebruik dan een geiser.

Kun je geen badgeiser met rookgasafvoer plaatsen?
 

Wbroth

  • #3
Dank voor je suggestie. Het is inderdaad een optie, maar ik woon tijdelijk in deze woning en dacht daarom aan een oplossing waarvoor geen, of zo weinig mogelijk, verbouwen nodig is.
Omdat het maar voor een relatief korte periode (1 of 2 jaar) is, vind ik het niet zo erg als ik voor een minder voordelige optie kies.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kan er geen gesloten geiser geplaatst worden ?
Als u de kosten van aanschaf en verbruik met elkaar vergelijkt zal een iets grotere geiser goedkoper zijn.
Een douche geiser is (veel) goedkoper in aanschaf dan een elektroboiler.
 

Xr8

  • #5
Wellicht is een huurgeiser een optie, zeker als je er maar kort woont. Een beetje elektrische boiler zit zo op 1000 euro al met al. 50 liter is minimaal, en vaak niet toereikend.

Succes.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Met een huurgeiser zit je wel weer met de contractduur, de opvolgende huurder of eigenaar van het pand moet het contract wel over willen nemen, anders wordt het alsno erg duur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu