Boiler van CK ketel uitzetten, hoe?

Wij hebben de Intergas Prestige CW6 CV-ketel met daarin een boiler. In de keuken maken we gebruik van een plintboiler. Na een jaar kunnen we concluderen dat we zo weinig warm water gebruiken dat de CV boiler wel uit kan. Zijn er meer mensen hier die dit doen? En kan iemand mij aangeven hoe je de CV boiler zelf uit kan zetten? Alvast dank voor je jullie advies/reacties.

Groet, Hans
 
Dank voor uw reactie. Douchen gebeurd middels een aparte boiler. Kunt u aangeven hoe ik de boiler kan uitzetten?
 
Dank u wel, gelukt!

Ik heb ook de temperatuur naar 55 teruggeschroefd, stond op 80!

-----------------------------------------

Weet u ook hoe ik het temperatuurverschil aanvoer/afvoer kan zien bij deze ketel? Is dat ergens af te lezen of in te stellen. Delta T weet ik inmiddels.

Alvast dank voor uw reactie.

Groet, Hans
 
Het temperatuursverschil van aanvoer en retour is gelijk aan de DeltaT. Das gewoon een andere term voor hetzelfde. Het is me dan ook een raadsel hoe je het één wel weet, en het ander niet.

Het terugzetten van (ik neem aan) de maximale cv-temperatuur kan iets besparing opleveren, maar ook klachten als te langzaam opwarmen. Een goede thermostaat regelt dit allemaal zelf, dan haalt ie nooit de 80 graden tenzij er te weinig afgifte is in huis.
 
@ Hessie : ik weet dat het verschil ook wel wordt aangeduid als Delta T (door me in te lezen vandaag). Maar waar / hoe kan ik het verschil aflezen?
 
Je meet op de koppeling van de radiator.

De aanvoer temperatuur word bepaald door de installatie, begrenzen is niet zuiniger.

Als je installatie is uitgerekend op 55/45 dan zal als deze goed is ingeregeld zelfs zonder begrenzing de temperatuur bij strenge koude niet boven de 55 graden komen.
dT is ook niet heilig, zolang alle radiatoren maar dezelfde dT hebben is het goed.

Het probleem met begrenzen is dat je ketel langer gaat stoken om de uiteindelijke temperatuur te bereiken waardoor het rendement van de lage temperatuur door de stooktijd teniet word gedaan.

Begrenzen van aanvoer doe je eigenlijk alleen als veiligheid als de achterliggende installatie niet heter mag worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan