Boiler opvangbak met sifon

Bobdebouwer97

  • #1
Hallo,

Vandaag merkte ik dat het erg onaangenaam rook op zolder, en na nader onderzoek zag ik dat de buis (om evt water af te voeren) die uitkomt in de plastic bak onder de boiler niet onder water stond. Ik heb nu zelf water toegevoegd in het kleine bakje waar de buis op uitkomt zodat die onder water staat zodat het hopelijk niet meer stinkt. Maar ik vroeg mij af of dit wel normaal is? Iemand advies?

Met vriendelijke groet, Bob
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Kees

    Vaste Beantwoorder
    • #2
    Je bedoelt waarschijnlijk, dat op één of andere manier het sifon (of wat daarvoor dan ook dienst moet doen) leeggezogen was of droog is komen te staan.

    Er bestaan er diverse manieren om zo'n 'sifon' te realiseren, variërend van een echt sifon tot het in een bocht gelegd zijn van de afvoerslang van de inlaatcombinatie. Helaas is het niet mogelijk om via het Internet te zien hoe het bij jou zit.

    Daarom zou het plaatsen van foto's van de situatie een eerste stap zijn om hier advies te kunnen krijgen, wat er aan de hand is en wat een eventuele oplossing zou kunnen zijn.

    Daarbij de vraag: wordt die boiler regelmatig gebruikt of maar zelden? Hoe groot is de boiler ongeveer?
    Niet dat ik zelf een oplossing kan aandragen, maar ik weet wel door jarenlange ervaring op dit forum wat er zoal nodig is voor een eventueel op de situatie gericht antwoord.
     

    Bobdebouwer97

    • #3
    IMG_1742.jpeg

    Hallo Kees, bedankt voor je antwoord. Ik heb net een foto gemaakt. Het bakje waar nu water in staat was eerst leeg. Het was ook best vies, ik moet het nog even schoonmaken. Is het normaal dat ik hier zelf water bij moet doen?
     

    Bobdebouwer97

    • #4
    IMG_1743.jpeg
     

    Kees

    Vaste Beantwoorder
    • #5
    Eerlijk gezegd had ik vanalles verwacht, maar niet zoiets. Dit heb ik nog nooit gezien, maar ik ben geen verwarmingsdeskundige.
    Had meer iets voor een elektrische boiler verwacht, een inlaatcombinatie, dat is dit beslist niet.

    Hopeijk is er iemand op het forum die dit bekend voorkomt!
     

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #6
    dit lijkt me eerder een opvangbak voor als de boiler of 1 van de aansluitingen lek raakt, in het bakje hoort geen water.

    ik zou verwachten dat er verderop in de afvoer een sifon zit
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu