Boeidelen: oud plamuur barst op spijkerkoppen

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #1
Na zo'n 35 jaar beginnen de spijkers van de boeidelen te roesten en dusdanig dat het plamuur naar buiten wordt gedrukt en barst. Ik krijg ook verticale roestsporen. Omdat ik de boeidelen in zijn geheel wil gaan schilderen moet dit opgeknapt worden.

Hoe kan ik dit het beste oplossen? Oude plamuur wegdremelen, roest op de koppen wegdremelen en vervolgens de spijkerkoppen in de menie en/of epoxyprimer? Oude spijkers (zitten verzonken) met veel pijn en moeten eruit proberen te krijgen en vervangen voor RVS schroeven?
 

EGeen

  • #2
Naar mijn mening is het eruit halen de beste oplossing. Een vervelend klusje, maar duurzamer dan de voorgaande oplossingen die u heeft aangedragen.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hmmm...dat gaat niet meevallen. De spijkers zitten meer dan een halve centimeter diep in het hout geramd. Nijptang en dergelijke is al niet mogelijk. Suggestie hoe ik deze er er kan uitkrijgen zonder de boeidelen te beschadigen?
 

Fiesiekus

  • #4
Ik zou ze een mep met een drevel geven, menie en een epoxyhoutvulmiddel erover om het gatje dicht te maken. Dan verder afwerken met (grond)verf.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ohhh, nou begrijp ik waarom mijn vorige dremel de geest heeft gegeven :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu