Boeidelen oude 3 verflagen, hoe aanpakken?

Twee.M

  • #1
Ik worstel met de volgende situatie. De boeidelen moeten geverfd worden. Hier zit groen grondverf op waarover een soort bruinevernis op waar later witte grondverf overheen is gezet. Deze grondverf bladderd op bepaalde stukken flink af. Ik wil het de boeidelen nu goed en netjes aanpakken. Ik wil er een primer opzetten en daarna aflakken. Ben begonnen met een goede verffohn en scherpe krabber, maar dat is bijna ondoenlijk. Na drie uur heb ik 2,5 meter kaal (ongeveer 1/8 deel van totaal). Schiet niet op dus. Wat is wijsheid?
Moet ik verder gaan met afbranden of is een andere methode aan te raden?

Bij voorbaat dank voor uw tips en adviezen!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U moet dit aanpakken met een rotex schuurmachine en P40 schijf. Dit is de snelste methode om de verflagen te verwijderen. Fohen duurt inderdaad lang en afbijt is niet echt effectief omdat u dit niet kunt afdekken. Bovendien moet u de laatste weer als chemisch afval behandelen / c.q. afvoeren.

Daklijsten afbranden is altijd risicovol ivm brand. Eenmaal een paar vonken achter het boeideel op bijvoorbeeld kurkdroog opgehoopt stof en u komt er nooit meer bij.

Daarna de geschuurde oppervlakken fijnschuren met resp: 150>240. Controleer het oppervlak op roestige spijkers ( indrijven en uitstoppen) en beschadigingen.
Daarna 2 x grondverven met op kleur gemaakte grondverf naar kleur van de toe te passen aflak. Na droging licht opschuren en 1 x volledig aflakken.

U ziet: schilderen is een arbeidsintensief vak en voor de overige lezers: u ziet hier waar de prijs van goede schilderwerk met de juiste voorbereiding vandaan komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu