Haakse hoek boeidelen dakgoot, hoe 1 cm (dilatatie) ruimte?

JoopX

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil binnenkort de boeidelen van mij dakgoot gaan vervangen.

Als ik kijk naar de verwerkingsvoorschriften van zowel okoume als red cedar wordt geadviseerd 1 cm ventilatie / dilatatie ruimte open te houden. Zie als voorbeeld onderstaande foto die ik uit een filmpje geknipt heb.

Knipsel1.JPG



Deze oplossing lijkt met voor de boeidelen ook de beste oplossing omdat de hoeken bij bakgoten altijd zwakke delen zijn.

Waar ik echter over twijfel is hoe dit te monteren, en dan met name de verticale boeidelen. Mijn zorg zit in de verticale voeg (midden in bovenste foto)
Ik heb 2 oplossingen gevonden waarmee ik allebei niet helemaal tevreden ben.

Oplossing 1:
Knipsel2.JPG


Het nadeel van deze oplossing lijkt me dat als de wind verkeerd staat de plank waarop mijn goot ligt en de onderkant van de omtimmering van de dakgoot (horizontale boeideel) elke keer nat regent.

Oplossing 2:
Knipsel3.JPG


Een rachel van duurzaam hout in de hoek.
Het nadeel van deze oplossing lijkt me dat dan continu die rachel nat regent en er ook water tussen de boeidelen en de rachel kan komen (waardoor die rachel op de duur kan gaan rotten en / of de boeidelen daar slecht worden.
Die rachel mee schilderen lijkt me ook geen lekkere oplossing aangezien de verf in de verbinding altijd zal gaan scheuren en er daar dus toch nog water bij de rachel komt)

Ik zal zelf te denken aan een andere oplossing:
Optie 1 en dan uv folie in de hoek erachter plaatsen

Wat zouden jullie doen?

En als jullie de uv folie een goed idee vinden welke uv folie zouden jullie dan gebruiken? EPDM is lastig te vinden in een klein strookje.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groet Joop
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou het hoekstuk dichtmaken, goed inkitten en aflakken.
Aan de onderkant is er nog voldoende mogelijkheid om ventilatie te maken.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu