Radiator suist, ook na ontluchten (blokverwarming)

Diejongenvandeburen

  • #1
Een radiator bij ons in de slaapkamer produceert een vervelend suis geluid en een hoge fluittoon als die dichtstaat. Ik heb hem al diverse keren proberen te ontluchten (met sleuteltje voorzichtig openzetten totdat er iets van water komt) maar geen succes. Soms is hij ook ietsjes warm tot de tast, al staat die dus bijna altijd dicht.

Wij wonen hoog, bijna bovenin, in een jaren '60 flat. Ik vermoed dat die dit doet sinds er groot onderhoud is geweest centraal aan de CV, toen zat elke radiator hier vol met lucht. De rest liet zich echter wel normaal ontluchten. 1 andere radiator van hetzelfde type (in de keuken) heeft hetzelfde probleem.

Iemand enig idee wat wij hiermee moeten? Is er iets wat wij zelf hiermee kunnen? Jullie hulp is, als altijd, enorm gewaardeerd.

IMG_4166.JPG
IMG_4167.JPG
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De kraan is defect. Deze moet worden vervangen.
Dit kan u helaas niet zelf, de installatie moet uit en dan moeten de leidingen worden bevroren om de kraan te kunnen vervangen.
 

Diejongenvandeburen

  • #3
Beste headhunter, bedankt voor je reactie. Denk dat dit iets voor de VVE is of voor onszelf? Valt dit te realiseren in de winter wanneer iedereen thuis is en warmte vraagt?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Meestal doen ze het na de winter, houd er echter rekening mee dat uw energiemeter wel verbruik meet.
 

Diejongenvandeburen

  • #5
Ah oke. Enorm bedankt voor de info!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu