Blijvende lekkage bij velux dakraam

DeVilder

 • #1
Beste mensen, ik ben nieuw hier dus ik zal me even voorstellen:

Ik ben Kevin, 22 en ik kom uit zeeland. Sinds 8 maanden zijn mijn vriendin en ik het diepe in gedoken en hebben we een huis gekocht.
Achteraf bleek dit huis in veel slechtere staat dan verwacht, dus is er al heel wat bloed zweet tranen en geld in gaan zitten!

Aan het bestaande huis zat een serre gebouwd, met de welbekende kunststof honinggraat plaatjes. deze hebben wij gesloopt en vervangen door een vast dak met pannen, en 2 velux ramen (type ggl2)

Het probleem is echter dat het onderste gootstuk (met loodslab) van het velux raam "te diep" ligt waardoor deze niet tot nauwelijks afloopt over de rest van het dak, met het resultaat dat er water in blijft staan. tot overmaat van ramp is het onderste gootstuk ook nog kapot, dwz, de loodslab is gedeeltelijk los van het gootstuk, waardoor er water onder de pannen op mijn underlayment loopt, en ik zo lekkage binnen heb.

Nu de vraag; kunnen we dit op een of andere manier oplossen door het gootstuk te "verhogen" of heeft iemand een beter idee?

Alvast hartstikke bedankt!

Kevin
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Plaats eens een foto.
  In de montage handleiding van velux staat hoe zo'n raam gemonteerd moet worden. Misschien is het voldoende om van de rij pannen die aansluit tegen het raam de bovenkant gedeeltelijk schuin weg te slijpen. Controleer ook of het raam niet te laag ligt. Op vraag of de loodslab nog te solderen is, kan een loodgieter misschien antwoord geven. Zo niet, dan wordt het investeren in gootstukken
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu