Bitumen dak lekkage

Babelson

  • #1
Nu heb ik zelf geen ervaring met een bitumen dakbedekking repareren (maar ben wel handig :klusjesman:), maar door een lekkage ben ik toch gedwongen. Ik heb een lekkage ontdekt en dit is ooit op een knullige manier verholpen dmv het volgieten van teer of iets wat er op lijkt. Nu ben ik bezig op alles rondom weg te snijden tot het plastic wat ik zie. Vanuit daar wil ik een nieuwe laag bitumen plakken en dan het dak weer dichtmaken.

Mijn vraag aan u. Wat is het beste spul om het nieuwe bitumen op het plastic te lijmen? En is dit ook geschikt voor bitumen op bitumen? Het dak ken namelijk 3 lagen bitumen en her en der zit het los, dus ga dit ook verlijmen.

Ook zoek ik een spul wat ik extra over de naden kan smeren om in de toekomst lekkages tegen te gaan. Misschien uw advies van bovenstaande ook geschikt? Het hoeft een jaar of 1.5 mee te gaan, want dan ben ik toch van plan om alles nieuw te laten aanleggen. Bedankt voor jullie advies :super::prima:.

Met vriendelijke groet,

Abel
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Op de plaats waar het lekt kun je er gewoon een nieuw stuk bitumen op branden. Dat lijkt mij het eenvoudigste.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
plaats eens een foto van dat plastik waar je op aan komt.
 

Babelson

  • #4
Excuses, niet goed gekeken, het is het teer
DSC_0257.JPG
 

Babelson

  • #5
Lek in ieder geval gevonden
DSC_0259.JPG


DSC_0260.JPG
 

Babelson

  • #6
Vonken_trekker schreef:
Op de plaats waar het lekt kun je er gewoon een nieuw stuk bitumen op branden. Dat lijkt mij het eenvoudigste.
Ik heb geen brandspullen en ben ook niet van plan deze aan te schaffen (het zal alleen maar stof open te happen de komende 1.5 jaar) . Maar is plakken geen goede optie? Het gaat echt om een reparatie voor een korte (relatief gezien) tijd.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Dit dak ziet er wel erg slecht uit. Ik zou het direct al laten vervangen.
En anders verwacht ik niet dat de brander nog 1.5 jaar stof staat te happen :lol:

Met plakken op lekkages ben ik niet zo bekend. Ik brand altijd een nieuw stukje bitumen over een lek en dat is dan weer tientallen jaren dicht. Werkt ook veel makkelijker en sneller. Op marktplaats vind je voor weinig geld al tweedehands branders....
 

cool1

  • #8
Dit spul is ideaal. werkt echt fantastisch en gemakkelijk aan te brengen. is dermate vloeibaar dat het spul in naden loopt en langzaam hard wordt. Hierop kan je dan ook weer dakbedekking branden maar dat is niet echt nodig. Succes !!
 

Babelson

  • #9
Helaas komen de financiele injecties pas over 1.5 jaar :? Maar dan gaat ook gelijk alles op de schop. Ik ga het proberen met het plakken. Mocht het toch blijven lekken, dan trek ik de klusschoenen aan en ga ik het groter aanpakken.

Het dak ziet er inderdaad slecht uit (we wonen er nog niet zo lang en we wisten er wel van af hoor) , in ieder geval bedankt voor het antwoord! :mrgreen:
 

cool1

  • #10
kijk nog even boven uw laatste bericht... blikjes zijn ook in kleiner formaat verkrijgbaar....u weet wel bij ......dat zeg ik!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Afbeelding van product verwijderd, lees de forumregels a.u.b.
 

cool1

  • #12
Triest dat dan weer wel. Ik probeer TS te helpen met een mogelijke oplossing voor zijn kleine portemonnee en plaats ik een afbeelding van een blikje waterplan (vertaal het.naar Franse taal).
Anderzijds zie je op dit forum allerlei merken en foto hiervan voorbij komen. Maar goed, dit had ik verwacht hoor. Zielig....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Mooi dat je TS wilt helpen, dat kan prima door een persoonlijk bericht te sturen i.p.v een bijna paginagrote afbeelding te plaatsen.
Bij iedereen wordt zoiets verwijderd.
Als je dit verwacht hebt blijkt dat je weet dat het niet mag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu