Binnendeur verven

Strictlydanni

  • #1
Iemand enig idee wat voor deuren dit zijn en hoe ik deze wit kan verven inclusief het kunststof plaatje boven de deur? De deuren zijn met de bouw in 2001 geplaatst en zijn gelig geworden. Aangezien we de muren wit laten spuiten wil ik de deuren ook weer wit hebben. Vervangen is te duur, het gaat namelijk om 6 deuren en 2 (meter)kastdeuren.

Alvast dank!

 

Robbie's

  • #2
1) ontvetten
2) licht opschuren met zeer fijne korrel
3) watergedragen verf gebruiken, aanbrengen met een vilt roller

Geen hoogglans gebruiken want dan zie je de aanzetten van de roller snel op je deuren.
Kwaliteit verf gebruiken.

Zelf ook al mijn binnen opdekdeuren geverfd. In het begin probeerde ik het met hoogglans maar was geen succes. Daarna zijdeglans gebruikt van goed merk en zeer goed gelukt. Bij matte verf nog minder kans op aanzetten (maar sneller krassen) maar zijdeglans is bij mij zeer goed gelukt.

Succes.
 

Strictlydanni

  • #3
Bedankt voor je uitgebreide reactie Robbie! Afdekdeuren zijn het dus. Viltroller met zijdeglans verf, check! Wat voor ontvetter heb je gebruikt? Er hoeft dus geen grondverf oid gebruikt te worden? En zou ik dat kunststof plaatje boven de deur ook kunnen verven?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Kunststof zul je iig moeten primeren. Maar is het plaatje wel kunststof? Meestal is het namelijk gelakt MDF.

En ik zou na het schuren eerst een laag waterverdunbare grondlak aanbrengen voor een beter hechting. Daarna 2x aflakken.
 

Robbie's

  • #5
Je hebt gelijk Walker. Ik was vergeten te melden om na het ontvetten eerst een laag grondverf aan te brengen. Dat heb ik ook bij al mijn deuren gedaan. Eerst heb ik stukje grondverf geprobeerd en de dag erna gekeken of ik het mijn nagel er af kon halen. Dat zat er zeer goed op en alle deuren in de grondverf gezet. Daarna heb ik het in 1 keer af kunnen lakken. Ik had voor de grondverf exact dezelfde kleur laten maken als de definitieve laklaag. Uiteraard is twee aflakken nog beter maar ik vond dat niet nodig.

Vetvrij heb ik overigens gewoon gedaan met verdunde ammoniak.

Mvg,
Rob
 

Strictlydanni

  • #6
Bedankt Rob en walker voor jullie reacties en tips. Plaatje is kunststof. Dus die primeren. Ik ga er mee aan de slag👍
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu