Binnendeur verven (vragen)

Chrones

  • #1
Hoi allemaal,

Ben hier met de binnendeuren bezig, het is nog steeds niet naar mijn zin, de derde keer al.....

Daarom probeer ik nu eerst adviezen in de winnen via dit forum.

De deuren zijn uit de nieuwbouw, er gaat witte 9010 verf op. Waterdragend omdat met terpatine wel goed was gegaan maar dit vergeelde als een gek.... dus nieuwe bus gekregen (omdat het echt te snel vergeelde).

We hebben de flexa expert lak, zijdeglans.

Deur afnemen met ammoniaksopje, daarna schuur ik de deur lichtelijk op, daarna afnemen met een veger, zodat de stof eraf is. Nat afnemen en laten drogen een uurtje.

Daarna ga ik verven, ik heb een vilt roller, verdeel de verf goed in de roller, niet teveel op de roller maar ook niet te weinig.

Eerst de hele deur horizontaal en dan de hele deur verticaal. De verf verdeelt zich redelijk goed.

Nu de problemen:


De deur heeft voelbare bubbeltjes, je ziet het ook als je schuin tegen de deur aan kijkt, soort sinaasappeleffect...
Verder zie je op 1 deur krassen in de lak doorkomen van het opschuren van de deur die eerst geverfd was met terpentine, ik gebruikte een 100p schuurkorrel, toen een 240... was redelijk vlak maar je zag inderdaad flinke 'krassen'.

Nu zijn mijn vragen:

Wat moet ik doen?

- om van het sinaasappel effect af te komen, of accepteren omdat het nooit helemaal zo strak kan krijgen als ze vanaf fabriek komen......?
- hoe kan ik de krassen nu fixen, moet ik hem weer netjes opschuren met alleen een hele fijne korrel... en dan nogmaals verven?


Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Groetjes
Remko
 

Chrones

  • #2
Heb ze trouwens vandaag pas geverfd, dus misschien trekt het nog beter als het morgen licht is?

Maar vrees het ergste... :(

Iig het voelbare 'bubbeltjes' en oneffeneden baal ik van, maar is minder erg dan de zichtbare krasjes van het opschuren voordat ik ging verven...

Ohja er zitten nu twee lagen verf op waterbasis op.
 

Chrones

  • #3
Sorry voor weer reageren, maar heb geprobeerd om foto's te maken:




Nog steeds moeilijk te zien denk ik...

de krassen storen nog het meeste maar dubbeltjes ook.

Overigens de verf was helemaal schoon! en de roller ook!

Deur ook goed afgenomen, geen viezigheid meer erop.

Waren echt 'luchtbelletjes' die na het rollen zijn gekomen, denk ik
 

Tiho

  • #4
Belangrijkste fout mi is dat je de deur eerst helemaal geverfd hebt en toen nogmaals in een andere richting. Watergedragen verf moet anders gebruikt.

Ook schuurkrassen krijg je niet meer weg met watergedragen verf indien ze te diep zijn. Daarvoor zit er te weinig vaste stof in de verf.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat klopt niet, je kunt er niet van uit gaan dat acryl verf minder vaste stof bevat, dat hangt helemaal van de kwaliteit van de verf af, andere verfsoorten kunnen net zo goed minder vaste stof bevatten dan acryl verf.

@Chrones: Lees dit eens, vooral onder de kop "gebruik", vooral het gedeelte over schuren is belangrijk.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Voor de vraagsteller:

Verwerken van watergedragen verf op een paneeldeur doet u bij voorkeur met een 15 cm viltroller direct uit een verfbak, die echter altijd een structuur zal achterlaten. Dit zal afhankelijk zijn van de snelheid waarmee u werkt, de omgevingstemperatuur en het gebruikte gereedschap en niet in de laatste plaats de ondergrondbehandeling.
P100 is veel te grof voor een paneel. P320 is grof genoeg. De krassen die door P100 zijn ontstaan krijgt u met watergedragen verf niet weg. U zult dus opnieuw de krassen moeten uitschuren, of uitvullen met plamuur.

Er zit ook vuil in de laag op de foto's, herkenbaar aan de spikkels.
Voel maar met uw vingertoppen over het oppervlak.
Houw er rekening mee dat opdekdeuren of stompe deuren een oppervlakte structuur kunnen hebben die in het mdf zit of door de lakgordijnmachine is veroorzaakt.

Watergedragen verf bestaat uit bolletjes omgeven door water. Snelle verdamping ( door warmte uit de omgeving, te schraal opzetten ) veroorzaakt onvoldoende uitvloeing van de bolletjes aan elkaar waardoor een hobbelig effect ontstaat.

Voor Jan : terpentineverf bevat in verhouding meer pigment dan watergedragen. Mede het gevolg van de VOS eis. Omdat terpentineverf nu minder oplosmiddel bevat is het pigment/ vulgehalte hoger. Fout die nu wordt gemaakt is dat men deze verf net zo dik opzet als die van voor de max. 300mg/l oplosmiddel eis met als gevolg trage droging, schroeien en rimpels.
Gemiddeld is er een verschil van 30 a 40 mu tussen de droge laagdikte van terpentine- en watergedragen. Je hebt wel gelijk dat het afhangt van de soort watergedragen verf:bijvoorbeeld isolerende verf op waterbasis heeft een hoog pigmentgehalte maar ook een speciale vulstoffentoevoeging, gek genoeg vaak speciale kunstharsdispersies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu