Bijkeuken vloer

Pietaune

  • #1
Mijn eerste berichtje pop dit Forum, dus mijn situatie uitleggen is geen luxe.

We hebben net een nieuwe woning en zijn volop bezig met het bewoonbaar maken. Deze woning beschikt over een bijkeuken. Deze bijkeuken heeft een betonnen vloer. In eerste instantie wou ik deze betegelen, maar doordat de drempel laag is en de deur ook niet veel speling heeft is dit misschien toch niet zo'n goed idee. Maar wat dan wel?

Wij willen de wasmachine, droger en koelkast in deze ruimte neerzetten, dus het moet een vloer zijn die nat mag worden. Ongelukjes zullen gebeuren. Uiteraard moet alles goedkoop, maar wel kwalitatief goed zijn. Het gaat om een huurhuis en mijn verwachting is, dat wij hier 2 tot 3 jaar zullen wonen.

Zelf heb ik al gedacht aan een coating, toch een tegelvloer maar dan een tukje van de deur schaven of vinyl. Maar wat is nu het verstandigste, het snelste, het beste in prijs/kwaliteit?

Ik sta open voor alle alternatiefen.

Groeten,

Martijn
 

Fiesiekus

  • #2
Afhankelijk van de oppervlaktestructuur zou ik de vloer voorzien van een betoncoating. Een vloer tegelen is veel meer werk en waarschijnlijk ook duurder.

Ik heb jaren gelden eens een keldervloer gecoat; prima resultaat en sterk, glad & makkelijk aan te brengen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een stukje vinyl kost weinig en is het minste werk en gaat zeker een aantal jaren mee, het is ook los te leggen, dat is ook belangrijk omdat het er weer uitgehaald moet worden.

U zou ook voor tegels kunnen kiezen in overleg met de verhuurder, misschien zelfs met een bijdrage van hem, het is immers een waardevermeerdering.
Dan zult u een klein stukje van de dueren moeten schaven, dit lijkt me overigens alleen verstandig na overleg met de verhuurder, nieuwe deuren moeten plaatsen bij vertrek is niet de meest gunstigste optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu