Bij beide putten loopt het regenwater niet goed weg

Meindert_

  • #1
Wij hebben in de tuin twee putjes. Een aan de achterkant bij de garage en een aan de voorkant tegen het huis aan. Zowel het huis als de garage zijn over de volle breedte van de tuin. De tuin wordt dus ingesloten door huis en garage.

Bij beide putten loopt het regenwater niet goed weg wat aan de garage kant tot een ondergelopen garage lijdt. Ik heb geprobeerd om er een tuinslang in te duwen en zo wat door te spoelen maar dit werkt niet. De riool buis loopt vanaf de garage (eerste putje) naar de woning (tweede putje) en dan door de kruipruimte naar de voorkant waar hij op het gemeente riool is aangesloten.

Alleen de putjes buiten zijn verstopt. De afvoer van de keuken en wc boven en beneden zijn prima. Waarschijnlijk is het stuk pijp vanaf de garage richting te woning vol zand/modder/troep geraakt.

Hoe kan ik dat het beste doorspoelen? Ik kan een hogedruk spuit met rioolset proberen (de buis is 80mm). Maar komt dan alle water/troep bij het putje naarboven? Wat doe je daar mee! Hulp gezocht dus!

Bij voorbaat dank voor elke hulp!
 

Fiesiekus

  • #2
Vraag een rioolontstopping bedrijf met goede hoge druk dit door te spuiten. Met een uur gebeurd.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Is de afvoerpijp niet gebroken door verzakking van de grond?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu