Beton onder borders en ondiepe grond bij nieuw terras, is dit normaal?

petloca

  • #1
Deze week is ons natuurstenen terras opgeleverd. De hovenier heeft dit gedaan met een betonnen rug rondom het terras om verzakken aan de uiteinden te voorkomen. Daarbinnen liggen de tegels op gestabiliseerd zand. Buitenom (waar vroeger betontegels lagen) is tuinaarde voor beplanting.

Afgesproken dat wij zelf planten in de borders plaatsen en zelf een pergola neerzetten.

Nu ik daarmee wil starten en een schep in de grond zet blijkt de betonnen rug vlak onder de grond een eind de borders in te lopen, gemiddeld zo'n 30 tot 60 centimeter. Ik kan daar dus niets planten en weet ook niet hoe ik hier een pergola in plaats. Verderop in de borders valt het op dat er zo'n 10 cm zand is afgegraven om tuinaarde op te plaatsen. Wanneer ik dus in de borders een gat graaf kom ik na zo'n 10 cm zand tegen ipv grond.

Zijn deze zaken normaal? Ik heb mij dit niet gerealiseerd vooraf.

Kunnen planten goed overweg met dat zand wat dieper in de bodem? En hoe kom ik voor mijn pergola door die betonnen rug heen? Ik moet drie hardhoten palen (90x90) ingraven, dat red ik niet met mijn betonboordjes.
 
Laatst bewerkt:

Willem52

  • #2
Misschien wat teveel beton laten komen. Zou proberen er een stuk af te slaan. Meestal plaats je een hardstenen omranding als afsluiting rondom je terras.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu