Bevestiging waterleiding kruipruimte

Robinsl

  • #1
Hallo,

ik heb een kruipruimte van ongeveer 60 cm. Hier ligt een zandbed. In de kruipruimte is het e.e.a. aan leidingwerk opgehangen met ophangbanden. Over een lengte van 6 meter is maar 1 band te vinden. De rest hangt vast aan alle knel en soldeer koppelingen.

nu wil ik de kruipruimte gaan isoleren. En nadat het geisoleerd is wil ik er eigenlijk nooit meer komen. Daarom wil ik graag de waterleiding nalopen en bevestigen aan de funderingsbalken en de betonnen broodjes. Als ik de kopere leidingen aan de broodjes wil bevestigen wil ik daar ophangstroppen voor gebruiken. Hier moet ongeveer 10 tot 20 cm overbruggen. Mijn vraag is of de ophangstroppen van rvs moeten zijn? Dit omdat het vochtig is in de kruipruimte.
Daarnaast heb je verzinkte stroppen met een koperen inleg voor de buizen. Is dit koper noodzakelijk? Of mag dit ook van rvs of verzinkt zijn?

de pvc afvoer ga ik met montageband ophangen aan de broodjes. Dat lijkt me wel voldoende. Of hebben jullie hier betere ideeën voor?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zie dat heel veel rioolbuizen worden opgehangen aan kunststof banden.
Waarom vermoed je dat deze banden niet geschikt zijn voor waterleiding.
 

Klussen.

  • #3
Je kunt de op diverse manieren ophangen/vastzetten. Kunststof en metaal gaat heel goed. Geel en rood koper ook. Maar koper en ijzer moet je niet doen. Dit gaat op elkaar inwerken en roesten.
 

Robinsl

  • #4
Dan ga ik wat meer kunststof banden ophangen voor de koperleidingen. Bedankt voor de input! Het is dus belangrijk geen staal op koper te gebruiken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Achteraf, ben niet meer zo op de hoogte, waarom nog koperen buizen in een kruipruimte.
Alles is toch kunststof tegenwoordig.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
In de nieuwere woningen wel, maar in de woningen die een jaar of 15/20 geleden werden gebouwd is het vaak nog koper
 

Robinsl

  • #7
Omdat dit geen nieuwbouw is inderdaad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu