Beveiliging schutting tuin

EmilBosman

  • #1
Wie weet hoe ik mijn schutting goed kan beveiligen tegen inbraak. Het is nu al de tweede keer in korte tijd dat ze bij ons in de tuin hebben gestaan. Gelukkig hebben we een goed alarmsysteem met melding richting meldkamer, maar het geeft toch geen goed gevoel dat ze zo makkelijk in de tuin kunnen. Ik ben eigenlijk op zoek naar een stalen rand met spijkers of iets met glas die op de rand van de schutting kan plaatsen. wie weet hoe die randen heten en waar ik op kan googlen of waar ik dit kan kopen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan die nergens kopen. rekken met spijkers of glas zijn verboden.
Je kan wel getande rekken kopen, verkrijgbaar via de ijzerwaren handel.

Een dolle Herder is veel leuker, die laten de inbreker rustig de tuin in komen en mits juist getraind niet meer vertrekken.

Je kan ook een IR detector plaatsen en aansluiten op een automatisch bewaterings systeem kleine vertraging ertussen zodat het 'slachtoffer' goed tussen de sproeiers staat en dan de volle laag erop.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Scherpe punten zijn te koop. Boven een bepaalde hoogte mag dit ook. Kijk maar eens bij openbare gebouwen enzo. Van eenvoudige punten tot ronddraaiende dingen...
 

Dennetje

  • #4
Je kan ook GPS drukslangen in je tuin leggen, deze reageren op drukverschillen in de grond, en kan je aansluiten op je alarm.
 

Eye_in_the_Sky

  • #5
Een hond ?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Schoonmoeder met een stoeltje in de tuin zetten?
 

Pim-190e2.0

  • #7
Beste Emil,

Als jouw tuin niet al te groot is kun je ook schrikdraad langs de bovenzijde (binnenkant) spannen, deze zijn bij diverse bouwcentra te koop.
Zelf heb ik een tuin van ongeveer 12 bij 6 meter, en ben van plan om hier ook schrikdraad te spannen i.v.m. een andersoort ongenode gasten (zwerfkatten).

Hopelijk heb je iets aan deze tip.

M.v.g.

Pim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Informeer eerst bij de gemeente voordat u schrikdraad spant, volgens mij mag dat helemaal niet.
 

Pim-190e2.0

  • #9
Verschilt per gemeente. als het aan de binnenzijde v.d. schutting zit mag het in mijn gemeente wel, ik geloof dat het voltage/amperage ook van belang is.
Bedankt voor de aanvulling Jan was ik vergeten erbij te vermelden dat men eerst bij de gemeente ff checked alvoorens gaat klussen....

M.v.g.

Pim
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu