Betonvloertjes zelf storten?

Sandswup

 • #1
Hoi voor een aanbouw moet ik in totaal 27m2 beton storten, een helft in een bestaande schuur waar de oude vloer verlaagd moet worden voor de helft en een nieuw deel buiten tussen de aanbouw van de buren en onze schuur. Het idee is dat de zijwand later wordt uitgebroken als er een stalen kolom in zit.

Mijn idee was de fundering van de oude muur als scheiding tussen de twee vloeren te behouden, zo krijg ik een vloer van 5x3m en een van 4x3. DIt komt in principe beter uit omdat ik de ruimte in de schuur dan langer kan benutten. Nu wil ik dus de 15m2 zelf storten dacht aan 10cm isolatie dan folie, wapening en rondom 1cm piepschuim om de vloer los te houden van de muren. Is 8cm voldoende dik voor een betonvloer voor de woonkamer, er komt niks bijzonders op.

En na veel lezen op dit forum ben ik er nog niet uit of je voor deze vloertjes als je het in twee delen doet het beste los zand grind etc kunt laten komen of voorgemengde zakken of een betonwagen, qua kosten is het zelf doen niet heel veel goedkoper?

Tevens heb ik een vraag over de aansluiting van de vloer op de vorstrand, we hebben een kleine fundering laten maken die aan de buitenkant gelijk loopt met de buitenmuur van de schuur daarbinnen ongeveer 10cm naar achter zit een lagere rand, daar komt de vloer op of stort je de ruimte gewoon vol en komt de vloer tegen de buitenmuur?

ik zal nog een foto maken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sandswup

  • #2
  Nog een nachtfoto van de fundering waar alleen een kozijn op komt:  en  De tuinslang is om de boel leeg te pompen.. :lol:

  De vloer komt qua hoogte ongeveer halverwege de 2e steen van boven van de hoogste fundering. Vraag me dus af of je dit volstort of de vleor er op legt met bekisting?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Woonkamer of schuur?

  Wat goedkoper is, kan je zelf bepalen door prijzen op te vragen. Betrek alle kosten erbij, ook huur van betonmolen en trilnaald.
   

  Sandswup

  • #4
  Hoi het wordt woonkamer, ben er ondertussen uit dat de beton besteld wordt, ik heb alles weggebroken en 3 kuub draaine is bijna niet goedkoper dan laten brengen.

  Nog twee vragen, kun je vloerverwarming direct in de stortvloer 10cm verwerken door deze aan de wapening te binden, las dat het kan dat scheelt weer een afwerkvloer, ik wil de vloerverwaring niet direct gebruiken maar het er wel vast in hebben dan kan ik altijd zien of ik het aansluit.

  De andere vraag is het loshouden van de betonvloer van bestaande muren, dat doe je met 1cm tempex of betonplex? Wat is hiervoor het beste geschikt en hoeveel afstand moet er minimaal tussen het beton en de muur?

  De grootste breedte wordt 6,5 meter dat kan gewoon ik een stort of moet er dan een breeknaad in of tussen?

  Alvast bedankt!
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Over vloerverwarmingsbuizen is al veel geschreven hier. Een afwerkvloer is ook bedoeld om de vloer vlak te maken. Meteen met beton is dit lastig.

  Loshouden rondom met 1cm isolatiemateriaal. Betonplex is hard dus dat is niet loshouden. Er is schuim te koop wat bedoeld is voor deze oplossing: google op randstrook.

  Er is alleen een dilatatie nodig tussen oud en nieuw (aanbouw).
   

  Sandswup

  • #6
  Heb even gegoogled, ik keek eerst op kantband maar dan krijg je heel wat anders. Ik denk dat ik het rondom doe, voor m'n gevoel ziet het er dun uit maar het zal voldoende zijn neem ik aan?

  Over de vloerverwaring heb ik hier ook al veel gelezen, maar hoor dat je met vlinderen beton goed glad kan krijgen. En over het instorten las ik dat je de massa beter verwarmd met instorten maar vraag met dan af of de hardheid van het beton een ander effect heeft dan een zandcement afwerkvloer. OP google zie ik bijna geen voorbeelden van direct ingestorte vloerverwarming?
   

  Pirke

  • #7
  Heb je ook opgevraagd wat vlinderen kost?

  Doe dat eerst maar eens voordat je doorgaat.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Inderdaad is vlinderen op zo een kleine oppervlakte eigenlijk geen optie.
  Een betonvloer laten vlinderen, is mooi voor een bedrijfshal, maar niet voor een kleine gebruiksruimte.
  Zeker niet, als je ook nog kasten of dergelijke tegen de muur wilt zetten.
  Want tijdens het vlinderen, wordt de beton/specie langs de muren iets omhoog gedrukt.
  Zo ligt je vloer niet mooi waterpas, omdat de naar de muren omhoog loopt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu