Betonvloer vlak maken

Vader en zoon

  • #1
Beste mensen,
ik ga een garagevloer van 3 x 7,5 mtr. op zand storten van 8 - 10 cm dik er komt een bewapeningsnet in met folie en tempex er onder.
Het is niet de bedoeling om daarna nog een dekvloer aan te brengen dus moet de betonvloer netjes waterpas en vlak worden.
Nu is mijn idee om 2 betonplex stroken naast elkaar en waterpas in de lengte van de garage aan te brengen en dan met een rij de beton af te rijen, de stroken gaan er natuurlijk later weer uit en de sleuven smeer ik weer dicht. Ik denk dat dit de enige manier is om het er netjes vlak en recht in te krijgen
Is dit een goede manier of moet / kan het nog anders?
Graag jullie ideeën
Mvgr. Wim
 

Millew

  • #2
Dat zou moeten werken, maar haal de stroken er zo gauw mogelijk weer uit, zodra het veilig is om over de vloer te lopen. De aanhechting van de opvulling met het nog verse beton wordt dan een stuk beter.

Na één dag kan je wel over de vloer lopen (niet stampen :wink:) als je er een brede vlakke plank op legt.
Het loshalen van de stroken gaat makkelijker als die iets taps zijn of twee stroken naast elkaar met wiggen er tussen.

Ik moet er wel bij zeggen, dat je met alleen afreien de vloer niet echt glad krijgt. Dan zal je de vloer moeten glad pleisteren met een stalen pleisterspaan. Het tijdstip waarop is nogal kritisch. In dit topic wordt door Rene uitgelegd, wanneer en hoe een vloer gevlinderd wordt. Dit is hetzelfde als pleisteren met een spaan maar dan machinaal.

Voordat je begint met pleisteren, moeten de geleideprofielen er natuurlijk eerst worden uitgehaald en de sleuven dichtgesmeerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu