Betonvloer verankeren of niet?

Consco

  • #1
Ha allemaal!

Mijn vriendin en ik hebben zojuist ons eerste huis gekocht, wat een half-af project is. Het betreft een oud huis met houten vloeren, met daarom heen een uitbouw met betonnen vloer, zoals op deze foto:


Nu was het van de vorige eigenaar de bedoeling om op deze betonnen vloer een laagje isolatie, dan vloerverwarming en vervolgens een cementen dekvloer te leggen. De opbouw van zijn betonnen vloer is dan ook louter landbouwzeil, wapening en beton.

De bestaande betonnen vloer is tegen de fundering aan gestort, waarbij sommige stenen verwijderd zijn, met daarin stukken van de wapening gelegd om zo een soort van verankering te maken.

Nu willen wij de houten vloer verwijderen, hier een betonvloer storten die op gelijke hoogte is met de uitbouw. Over het geheel komt dan de vloerverwarming en een cementen dekvloer.

Om er voor te zorgen dat de warmteverdeling gelijk is, willen we graag zijn methode (zeil, wapening, beton) overnemen, en het beton dus niet aan de onderkant isoleren met tempex.

De vraag is nu, wil ik deze te storten vloer verankeren in de fundering van het huis? Ik ben bang dat er dan mogelijk een te zware belasting op de fundering ontstaat wanneer we dit met chemische ankers doen. echter, als we hem vrij storten met 1cm aan piepschuim rondom, dan ben ik bang dat de cementen dekvloer zal gaan barsten als de ondervloer verzakt.

Nu heb ik het advies gekregen om staalvezels in de cementen dekvloer te verwerken zodat deze een soort van gewapend is. echter ben ik dan bang dat de dekvloer los zal komen van de nieuwe betonnen ondervloer.

Heeft iemand tips?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Doe het gewoon gelijk goed en ga naar een constructeur met je plan .

in principe zijn dergelijke zaken vergunningsplichtig
 

Ralph

  • #3
Als het een vloer op zand is dan is de extra druk op het fundament nihil en kan dus zo uitgevoerd worden.

Als er een tegelvloer op moet komen zal je alvast rekening moeten straks met je zoneverdeling van de VV en dilitaties. Lees je hierover goed in en als je de duitse taal machtig bent lees je dan vooral daar op dit gebied in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu