Toplaag betonvloer 'korrelt'

Ronaldstolk

  • #1
Ik heb 10 juli een betonvloertje op isolatie gestort tbv een wasruimte. Dat heb ik gedaan met kant en klare betonmortel van een grote bouwmaterialenhandel. De eerste dagen goed natgehouden, geen grote warmte, geen wind e.d. dus eigenlijk ideaal om uit te harden.

Ik wil nu (15 augustus) verder met de wasruimte. Onder andere de betonvloer verder afwerken. Nu valt me op dat de bovenste laag wat 'korrelig' lijkt en niet goed vastzit. Als ik er met mijn vinger overheen ga dan schuur ik het er zo vanaf zeg maar. Is dat goed? Het zou inmiddels toch wel uitgehard moeten zijn lijkt me, 10 juli gestort. Kan ik daaroverheen egaliseren/afwerken met bijv. zeil? Of moet ik eerst het geheel nog afschuren ofzo? Maar ik weet niet hoe ver de 'korrelige' laag zit.

Wat kan ik het beste doen?
20230815_120206.jpg


Groeten,

Ronald
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Niet afgedekt met folie tijdens het uitharden?

En waarmee wil je de vloer af gaan werken?
 

Ronaldstolk

  • #3
Nee niet afgedekt met folie maar natgehouden/laagje water erop de eerste dagen. Dat zou ook volstaan begreep ik van dit forum. En ik wil t gaan afwerken met zeil of laminaat. Een van deze twee.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dan kun je eea stofzuigen, primeren en een laag egaline aanbrengen.

Maar waarschijnlijk heb je veel te veel water erop gesproeid. Of je had het beton niet goed gemengd / verkeerde hoeveelheid water.
 

Peet272727

  • #5
Je zou ook nog een cementpapje kunnen maken en daarmee de vloer instrijken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu