Betonvloer uitbreken

Joootje

  • #1
Wij lieten in onze woonkamer een gepolierde betonvloer aanleggen. Deze is echter volledig verkeerd gelegd. Niveauverschillen tot 5cm, vlekken, pleisterwerken en ramen beschadigd, krassen... Kortom teveel om op te noemen.

Een expert is komen vaststellen en kwam tot de conclusie dat de vloer er uit moet. Er ligt echter vloerverwarming onder (weliswaar afgedekt met een metalen plaat)

Weet iemand een mogelijkheid of firma die dit kan verwijderen of er enkele centimeters kan afschrapen zodat we er eventueel tegels zouden kunnen opleggen.
Jo
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #2
De bedoeling van dit klusforum is om adviezen te geven hoe iets zelf gedaan kan worden.

Vermelden van bedrijfsnamen hoort daar niet bij, en is ook niet toegestaan. Volg de aanwijzingen van de expert, die heeft de situatie ter plekke gezien en weet waar het om gaat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Jootje schreef:
Weet iemand een mogelijkheid of firma die dit kan verwijderen of er enkele centimeters kan afschrapen
Een mogelijkheid om het te doen is met een moker en beitel, er is dan controle over de beitel die er veel minder is dan bij een elektrische hakhamer, wacht niet te lang, hoe langer het beton ligt des te harder het wordt.

Als er een metalen plaat op de vloerverwarming ligt moet dit redelijk gemakkelijk te doen zijn, namen van bedrijven worden hier niet genoemd.
 

Espaan

  • #4
Als het verkeerd gelegd is dan lijkt me dat je bij het bedrijf moet zijn die het gelegd heeft. Overigens is beton eruit bikken niet echt een pretje. Wij hebben thuis een slechts een stukje moeten afbikken. Zelfs met een boorhamer is het stevig aanpoten. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu