Betonvloer storten op vorstrand

Stada

  • #1


Voor mijn schuur is de vorstrand gestort. Moet de betonvloer erop. Ik zou het liefst een rand willen metselen van twee lagen. Zal dat sterk genoeg zijn om het beton tegen te houden als dat gestort wordt? Twee stenen breed wordt lastig vanwege de stekeinden die uit de vorstrand steken. En voor de vloerbalk wil ik draadeinden in het beton van de vloer verankeren. Of zijn er betere alternatieven? Een nieuwe bekisting maken langs de randen lijkt me lastig te stutten. Een hardhouten balk van 38 x 120mm rondom? Of is dat erg duur? En hoe krijg je die vast aan het beton?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als die rijen stenen goed vast zitten zal dit voldoende moeten zijn. Moet de specie wel goed uitgehard zijn.

Een vorstrand wordt normaal anders gemaakt. Je hebt bijvoorbeeld te weinig stekken. Ik hoop voor je dat deze rand al voldoende is als fundering.
 

Stada

  • #3

Het is toch een verhoogde bekisting geworden die met slagpluggen in de rand is vastgemaakt. Gestut met paaltjes. Volgens mij wel goed gelukt.
Rondom wil ik nu een hardhouten balk/plank met chemische ankers vastmaken en waterpas uitlijnen met plastic wigjes. Ik vraag me wel af hoe ik het beste de houten muurframes het beste vastmaak op die harde vloerbalk. En moet er nog iets van plastic folie tussen beton en vloerplank?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
DPC folie is hier geschikt voor. Zet de onderste balk in ieder geval goed in de grondverf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu