Betonvloer OP of TUSSEN gemetselde muren storten

Clusser

 • #1
Beste,

Binnenkort ga ik de betonvloer van mijn schuurtje storten. Ik heb inmiddels een strokenfundering op 60 cm diepte aangelegt. Dit op gemetseld met kalkzandsteen tot het maaiveld. Mijn vraag is nu moet ik de betonvloer OP of TUSSEN de gemetselde muren storten? Schuurtje is 3 x 3 meter.

Alvast bedankt voor jullie advies!

Clusser
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Normaal gesproken ertussen, je krijgt dan een vloer die rechtstreeks draagt op zand. Dit zal geen probleem zijn omdat er ook een strokenfundering onder het schuurtje zit.
  Als de vloer opgelegd wordt op het metselwerk, dan deze ook zo wapenen dat deze zelfdragend is.

  Wel folie onder de vloer, isolatie is een optie.

  Succes
   

  Clusser

  • #3
  Beste Rola

  Bedankt voor je advies. Beton er tussen dus! Moet er nog afstand/ruimte worddn gehouden tussen de gemetselde muur en betonvloer? Is daar geen speciaal materiaal voor (soort foamachtig) ? Als wapening heb ik 8 mm maas 15 betonnet.

  Clusser
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Ik vouw normaal gesproken de folie omhoog langs de zijkant, de foam wordt toegepast bij vloerverwarming, of grote vloeren. Het kruisnet 8 - 150 is ruim voldoende.


  Succes

  Ronald
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu