Betonvloer funderen

Flyboy

  • #1
In mijn nieuwe huis ligt de deur van de aangebouwde garage 1,20m naar binnen tov de gevel. Als ik de garagedeur opschuif en er beton stort, kan ik dus ca 4m2 garage winnen. Volgens de bouwtekeningen volgt de fundering de vloer en ligt die ter hoogte van de garage ook 1,20m naar binnen. Ik ben bang dat de vloer zal gaan verzakken onder zijn eigen gewicht als ik deze niet in de bestaande fundering aan weerszijden veranker. De overspanning is circa 2,5m. Hoe kan ik de vloer het beste aan de fundering verankeren?

Bedankt. Erik
 

Sjaan Smit

  • #2
Ga je dan onder dat nieuwe stuk ook graven?? Kruipruimte ofzo??
 

Flyboy

  • #3
Ik moet het stuk uitgraven om de vloer te kunnen storten, maar verder niet... Een kruipruimte van 1x2,5m doe je niet veel mee.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je hebt nu een dakoverstek van een meter? Of staan er nog kolommen onder?

Als de fundering niet doorloopt onder die meter, heeft het niet veel zin de nieuwe vloer aan de bestaande fundering te koppelen, dat geeft alleen maar extra scheuren, want zakken gaat het toch. Bovendien ga je dan een fundering aan 1 kant belasten, en da's niet goed.

Is het een fundering op staal?
Ik zou gewoon de nieuwe vloer op zand maken, en dus loshouden van de rest. Er ligt nu waarschijnlijk bestrating, als de ondergrond al stabiel is en je zo weinig mogelijk de grond roert, gaat je nieuwe vloertje niet meer dan een paar mm zakken.

grtz
Henk
 

Sjaan Smit

  • #5
Dat zou ik ook doen alleen ben ik er niet zo heel kapot van want op dat nieuwe stuk moet dan ook weer zijn garagedeur komen....
 

Flyboy

  • #6
De fundering loopt aan beide zijden tot de voorgevel. Ik zat er aan te denken om die te gebruiken. Wat denken jullie van L-profielen in de fundering vastzetten en vervolgens met omgekeerde T-balken de overspanning (ca 2,80m) overbruggen. Daarop dan beton storten?

Ik heb een stukje van de bouwtekening toegevoegd. De zijgevel en achtergevel zijn halfsteens, ter hoogte van de garagedeur zit een stukje spouwmuur. Dit staat allemaal op een geheide fundering ivm kleigrond.

Erik.

afbeelding helaas verwijderd
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Dat is een heel ander verhaal. De fundering loopt dus wél door.

Heb je ook de tekening van de beganegrondvloer? Haal die anders bij de gemeente. Je kan het nieuwe stukje vloer het beste hetzelfde uitvoeren als de rest van de garage.

Die T-liggertjes inwerken in de muur, niet op een L-staal, want dat is minder duurzaam.
 

Flyboy

  • #8
Ehm ja... spraakverwarring. De fundering volgt de vloer langs de voorgevel, dus met inham. De muren aan weerszijden van de inham staan wel op de fundering, maar deze loopt niet langs de gevel van de kopse kant van de garagemuur naar de woning.

Ik zie je punt van de duurzaamheid van het inwerken ten opzichte van het vloertje, maar in hoeverre weegt dat op tegen de schade aan de fundering?

Bedankt, Erik
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Schade aan de fundering zie ik niet voor me. Normaal gesproken wordt zo'n klein stukje fundering hetzelfde uitgevoerd als de rest, dus dan kan je daar later ook vloer maken. Uiteraard weet ik dit in jouw geval niet zeker, daarvoor moet je in de constructiegegevens duiken.
 

Sjaan Smit

  • #10
Als die fundering toch door loopt maakt het niet zoveel uit wat je er over heen gooit....Komt wel goed geloof ik....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu