Betonnen verzamelput pijpaansluiting maken

Marcel B.

  • #1
Goedendag,

Ik moet een stuk riolering (gres) vervangen v oor PVC omdat ik wat extra aansluitingen erop kan maken i.v.m het zetten van een aanbouw. Al mijn vragen zijn beantwoordt door op dit forum rond te neuzen in andere topics nu blijf ik nog met 1 vraag zitten waar ik niet zo goed uit kom en ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Het gaat om de betonnen verzamelput achter mijn huis. Hier steekt nu een gresbuis in die vervangen moet worden door een PVC buis. Zijn hier speciale overgangsstukken voor of manchetten om dit waterdicht te krijgen. De put slopen is geen optie wat je op de foto’s ziet in nog niet eens de helft van de put en hij ligt deels bij mijn buurman in de tuin. Er zijn 2 huizen op aangesloten en 3 maal een hwa.

alvast dank voor de antwoorden.

foto’s zeggen meer als 1000 woorden:

 

Marcel B.

  • #2
 

Marcel B.

  • #3
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Geef ook nog even de diameter van de buis op.
 

Marcel B.

  • #5
O ja helemaal vergeten :oops:

gres is ongeveer 150 mm, standaard maat is 157 volgens het net.
Voor pvc wil ik dan 125 buis gebruiken.
Het gat dat je ziet in de betonnen put is ongeveer 180 mm.
 

Marcel B.

  • #7
Hoi Rola,

Dank voor je link! Het is me duidelijk wat te doen dankzij Henk zijn tekeningen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best wel wat gelezen heb op het forum over dit bovenstaande probleem maar het topic in je linkje is mij helemaal ontgaan! Nogmaals dank ik kom er zo wel uit denk ik :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu