Betonnen balkon maken.

Ronniez

  • #1
Hallo, Wij willen een betonnen balkon maken, de maximale overspanning is 3 meter. Op de korte kanten ligt het balkon op een muur. Het is de bedoeling het balkon niet al te dik te maken. Vanwege de beperkte dikte en niet haaksheid aan meerdere zijden is een systeem vloer of broodjes niet gewenst Totaal dikte maximaal ca 17 cm liefsts minder. Wie kan mij zeggen welke dikte de matten moeten hebben ik ga er vanuit dat er onder en boven matten in moeten komen.
Ps, Balkon komt ca 2.2 meter boven de grond, en er zal regelmatig op gelopen en gezeten worden Smile. Totaal oppervlakte ca 20m2
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dit kunnen wij vanuit hier nooit beoordelen.
Je hebt hiervoor een constructeur nodig die de krachtberekeningen voor je doet zodat je een bouwvergunning kan aanvragen.

Doe je het zo even dan konden de mensen eronder wel eens heel snel heel slank worden.
 

Ralph

  • #3
Idd, en als het aan een bestaande situatie is vrijhangend alvast uitgesloten en zul je stalen staanders aan de buitenhoeken krijgen.
 

Ronniez

  • #4
Hier zijn een aantal foto's te zien die duidelijker weergeven wat de bedoeling is.
helaas offline

Het balkon komt dus op de einden en in het midden op de muren te liggen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Harstikke mooi maar.........
hoeveel druk mogen de draagpunten hebben?
hoeveel druk de fundering?
Nogmaal laat dit door een constructeur berekenen, wij kunnen dat vanuit hier niet.
 

Ralph

  • #6
Ah kijk, die foto's zeggen al heel veel. Zo kan het idd wel dmv 2 wand afdraging. Over het schuurkozijn zal een U-balk moeten komen te liggen met 15 cm oplegging min. waar om de 15 cm een betonstang 50cm lang aan gelast moet worden van rond 10 mm voor boven en onderwapening. Voor de onderwapening kruismatten van 8.5 mm en om de 15 cm stangen bijleggen van 10mm van wand op wand. Daar bovenop bokken van 7 cm hoog waarop je nog een keer helemaal kruismatten legt van rond 8.5mm. Op de middenwand waar een opening in zit zeg maar leg je over de opening met een oplegging van min. 15% 4 stangen rond 14mm onder de onderste matten en hetzelfde nog keer maar dan met 30% oplegging onder de bovenste matten (vlecht je later aan de bovenste matten vast). Langs de buitenste vrijliggende rand komen steekbeugels om de 15 cm rond 8.5mm. Randschaling op 16 cm schalen en afstandsringen op de liggende schaling leggen hoef ik er niet bij te vertellen neem ik aan. Beton c25. Voordat je begint in te schalen zou ik wel even folie op de muren leggen, die snijd je later na het uitschalen weer af. Dat hoekje van de woning zo'n 60cm schat ik, moet je ff weghakken tbv de opligging van de vloer. Blijft 1 vraag over, hoe krijg je het waterdicht langs de muren van de woning? Je zal denk ik het hele vloeroppervlak moet afdekken met dakleer tot onder het lood.

Als je dit bovenstaande niet snapt begin er dan maar niet aan en haal iemand erbij die er wel kennis van heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu