Lekkage betonnen balkon

Yuli

  • #1
Hoi klusvrienden,

De balkon van mijn buurman is lek. Zijn probleem zou je zeggen maar het water heeft een weg gevonden en druppelt bij mij via een voeg bij mij naar binnen via een ondergelegen tussenmuur. Zijn balkon is een betonnen plaat en ligt op een gemetselde stenen muur en onze huizen zijn uit '58.

We zijn in ieder geval bezig in goed overleg. We denken dat het beton wel eens poreus geworden kan zijn of dat deze gewoon weg of een slechte aansluiting op de gemetselde muur heeft.

Uiteraard is prijs een factor voor mijn buurman en ik ben gebaad bij een goede oplossing omdat de betreffende ruimte gebruikt gaat worden. Zelf dachten wij aan om een epoxy vloer te storten. Kan dit voor dit soort doeleinden of moeten er meer traditionele technieken gebruikt worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ligt het niet misschien aan het afschot, kitvoegen of iets dergelijks? Misschien even een paar foto's plaatsen.

Is er een vve bij betrokken?
 

Yuli

  • #3
Hoi IJkenhout,

Ik heb even een schets gemaakt en een tweetal foto's van de lekkage. Ik heb helaas geen foto van het balkon maar kan ik later maken.

Wij zijn beide eigenaar dus geen vve.

Hierbij de situatie schets:


Het balkon is op de eerste verdieping aan de achterkant van het huis. De tussenmuur is een dubbel-steens scheiding. De lekkage zit bij mij op de begaande verdieping en komt een stuk onder het plafond uit een voeg zetten. Het is in dezelfde lijn van de pui. Het is bij mij een probleem omdat ik een uitbouw achter mijn huis heb en dit is als functionele ruimte wil betrekken (badkamer)



 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarom vanaf het balkon van de buren en niet je eigen balkon?

Is het afschot in orde van de balkons? Is er een opstaand randje aan de zijkant? Kan je foto's plaatsen van beide balkons in de lekkagehoek en de achtergevel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu