Betonnen bak storten

Beecee

  • #21
De alu profielen zijn echt heel sterk. Ik werk en dagelijks mee, en we hebben er al heel wat grote sterke constructies mee gemaakt.
Ik wou de wanden in fases storten. Dus elke keer een kleine laag...

gr
 

Beecee

  • #22
Ps: om het aluminium frame (wat geheel versterkt is dmv dwarsliggers, extra hoekbeugels enz.) is buitenom afgewerkt met betonplex..

gr

ps: nogmaals allemaal dank voor de feedback :prima:
 

Millew

  • #23
In principe kan je alle materialen gebruiken voor een bekisting, zolang de bekistingsconstructie maar ontworpen en berekend is op de drukbelasting van het nog plastische beton.
Houd er wel rekening mee dat beton krimpt bij verharding en naderhand ook als het droogt. Als het frame deze krimp te veel verhinderd, heb je alsnog kans op scheuren in het beton.
Als het frame een in elkaar geschroefde constructie is, zou je ca. een week na het storten de bouten iets kunnen losdraaien, waardoor de dwars- en langsliggers speling krijgen.
 

Jvsteenb

  • #24
Hoe sterk de alu profielen ook zijn, nat beton is GEEN geschikte omgeving voor aluminium. De basische componenten in het beton zullen de oxidelaag van het aluminium in vrij korte tijd wegetsen, en het aluminium ook blijven aantasten. Uiteindelijk is het aluminium weg, en heb je ter plaatste beton met (zeer plaatselijk aan het oppervlak) o.a. een hoog aluminiumsilicaatgehalte, maar vooral een aantal vrijwel opgeloste aluminiumprofielen en een hoop vervelende reactieproducten in de vorm van poeder en smurrie

Als de sterkte niet erg belangrijk is maar de hittebestendigheid wel, kan dit handig zijn, maar tenzij je bezig bent een smeltput te bouwen zou ik je absoluut afraden om aluminium in contact te brengen met uithardend beton , of zelfs met uitgehard maar langdurig vochtig beton.

Er is een reden dat aluminium niet gebruikt wordt in betonwapening....

Succes met je put.

vr. gr.

Job
 

Millew

  • #25
Het aluminium wordt niet in contact gebracht met het beton. Het is een frame voor het hefmechanisme van de motortafel en kan tevens worden gebruikt om de bekisting te stempelen.
 

Beecee

  • #26
Goede morgen,

het frame komt inderdaag niet in aanraking met het beton. Ik heb een aluminium frame in gedachten met betonplex op alle kanten. Dus het is een gesloten bak. En daar omheen wil ik graag beton storten.

Ik moet dus eerst een groot gat graven (groter dan het frame), een bodem storten (15cm dik?) , dan laat ik het frame erin zakken. Daarna wil ik de zijkanten laag voor laag opbouwen (met wapening?). Dus de krachten zijn niet al te groot op het frame. Wil de rand per 5cm telkens ophogen.

Is dit wat?

gr

ps: nogmaals bedankt voor de feedback en tips!
 

Sjaan Smit

  • #27
Altijd wapening en het liefst ook uit een stuk en niet laagje voor laagje storten maar 'gewoon in een keer door...zal nog niet meevallen...kheb ervaring met een fundering storten van 60 cm diep,40 breed en 16 meter lang totaal...pffffffffffff was het aardig zat....
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #28
Als je de wanden per 5 cm gaat opbouwen weet je zeker dat de wanden niet waterdicht worden.
 

Beecee

  • #29
Dan ga ik het probereb in één keer te doen..

gr
 

Beecee

  • #30
Welke dikte wand en vloer kan in aanhouden?
Vloer 15cm? en wand ...cm??
 

Sjaan Smit

  • #31
Wij storten op ons werk vloeren waar koeien overheen lopen en die zijn aardig zwaar en die vloeren zijn meestal 12 cm dik...wel 2 wapeningsnetten erin van rond 8 mm...(staafdikte van het net) en maasjes van 15 cm...wand vind ik lastig om te zeggen....

Wat drukt er tegen die wanden aan vanaf de buitenkant van je put??
gewoon grond ofzo??
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #32
Zet de buitenzijde van het frame in de polyester.
of gebruik een vijverfolie.
 

Beecee

  • #33
Ik moet een groot gat graven, Daarin komt een frame te staan met op de buitenkanten betonplex...
Dus buitenkant grond..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu