Bestaande 12V halogeen amaturen vervangen

Nlake

  • #1
Hallo,

Ik heb in mijn badkamer 6 12V halogeen spots in een verlaagd plafond zitten (met dank aan de vorige bewoner van het huis) ;)

Nu zijn inmiddels 4 van de zes spots stuk; vervangen van de lampjes werkt niet dus ik het het vermoeden dat de armaturen het begeven hebben, wellicht door de vochtigheid. Nu is het probleem dat de spotjes (volgens mij gewoon Massive spots van de kluswinkel) inmiddels een ander aansluitsysteem gebruiken dan de nieuw verkrijgbare spots.

Kan ik de aansluitingen/connectors van de oude armatuurtjes met een kroonsteentje overzetten naar nieuwe spotjes? En kan ik het best porceleinen kroonsteentjes gebruiken?

Het zou een beetje treurig zijn als ik mijn plafond moet verwijderen om de verlichting te herstellen :(

Alvast bedankt voor de tips!
 

Fiesiekus

  • #2
Dat kan wel. Gebruik goed spul, dikke draden waar nodig, want er lopen flinke stromen.
 

Nlake

  • #3
Bedankt voor de tip. Nog even voor de duidelijkheid, het gaat dus om het omzetten van het aansluitblokje op het linker armatuurtje (oud), naar het reachter armatuur (nieuw) met een kroonsteen. Ik heb dus zelf geen keuze voor draad, het gaat om de draden die al aan de bestaande armutuurtjes zitten.

 

Fiesiekus

  • #4
Als het geen massieve koperen draad is, adereindhulsjes op de uiteinden klemmen en dan in een kroonsteen stevig vastdraaien
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
En heb je de trafo's gecontroleerd?
Dadelijk heb je er nieuwe armatuurtjes aan zitten en werkt het nog niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu