Beschadigingen laminaatvloer en keukenblad repareren

Plantje

  • #1
We hebben een hartstikke leuke laminaat vloer in mooi Wengé. Ook het keukenblad dat we hebben is van zo'n donkere houtkleur.

Nu kunnen we natuurlijk niet voorkomen, dat er wel eens ergens een krasje op komt. Maar het grote nadeel is, dat ieder minuscuul ondiep krasje direct resulteert in een witte streep. Het donkere van de vloer en het keukenblad is schijnbaar erg dun.

Nu ben ik op zoek naar wat tips om dit te repareren. Hoe zou ik de donkere strepen wat kunnen camoufleren? Op beide zaken zit een houtmotief, dus simpelweg de kras "overtrekken" met een donkere stift gaat waarschijnlijk ook opvallen.

Ik ben benieuwd of iemand een idee heeft!
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
De vloer kun je aanstippen met een retoucheerstift in de juiste kleur. Het motief krijg je nooit meer terug. De laag met de print is immers weg. Onzichtbaar wordt het dus niet.

Voor het aanrechtblad zal het moeilijker worden, het moet dan ook tegen vocht kunnen. Je zou aan kunnen stippen met een beits in de juiste kleur.

Laminaatachtige producten bijwerken is erg lastig. Toen ik bij een woninginrichter werkte was dat ook altijd een probleem. Alle meubelen zijn bij te werken, behalve de meubelen met een folie of laminaat etc.
 

Plantje

  • #3
Het nadeel aan de krassen is, dat ze haaks op de houtnerf staan.
Op zich hoeft het motief ook niet zozeer terug te komen. Waar een houten vloer ligt en geleefd wordt krijg je dit soort dingen.
Retoucheerstiften geven vaak een vreemde glans en daardoor zie je weer een stift streep.

We hebben er over gedacht om met donkere beits heeeeel licht over de bekraste plek te gaan. Genoeg om een vloeiende overgang te krijgen en tegelijkertijd het witte van de kras te verwijderen.
Maar of dat goed lukt en aan te raden is is nog maar de vraag!

In het aanrechtblad heb ik maar 1 plek waar echt een gaatje is gekomen tot aan het hout. Erg jammer...tijdens het plaatsen een schroevendraaier van een bovenkast laten vallen. En net dán komen ze met de punt naar beneden terecht :( Dat heb ik toen direct gerepareerd met zuurvrije bruine sillicone kit. Dit zit gelukkig ook uit het zicht...het koffiezetapparaat staat erop en er komt nog een keer een drupje blanke lak overheen om het helemaal goed vochtbestendig af te sluiten. (Maar in principe houden we het daar droog)

De andere beschadigingen van het aanrechtblad betreffen ook een fractie van een millimeter, maar dat is schijnbaar al genoeg om een witte kras te veroorzaken :(
Als ik dit had geweten had ik gekozen voor een wat meer "plastic" ogende top laag in dezelfde kleuren. Die schijnt niet eens duurder (misschien zelfs goedkoper) te zijn. Maar ja...dat is achteraf...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu