Beschadigingen aan laminaat tijdens het leggen

LisaLing

  • #1
Hallo,

Afgelopen zaterdag is er bij mij cliclaminaat gelegd.

Naderhand viel me op dat er door de personen geen aanslag blokjes was gebruikt waardoor op sommige plaatsen en hoeken laminaat kapot is geslagen. Dit ziet er lelijk uit en ik vrees dat het verergert als je eroverheen loopt.

Is dit op een eenvoudige manier op te lossen en hoe voorkom ik dat het erger wordt ? Ikzelf dacht aan eroverheen lakken bij die beschadigingen. Enig idee wat voor lak of ander materiaal ik hier het beste voor kan gebruiken ?

Alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik ben bang dat dat niet goed te herstellen is met lak, zeker niet als de toplaag weg is.

Zat er garantie op het leggen van het laminaat? Zo ja, dan moet je direct de leverancier erbij halen en hem om een oplossing vragen. Wat waarschijnlijk het vervangen van de beschadigde delen inhoudt.

Sterkte ermee.
 

LisaLing

  • #3
Terugbrengen van de beschadigde delen is geen optie, want het laminaat is al over de hele vloer gelegd en ze waren er de hele dag en avond mee bezig geweest.

Ik ben dus op zoek naar een een voudige en praktische oplossing... iemand nog suggesties?
 

EdP

  • #4
Vraagje: is het gelegd door de leverancier, of is het in eigen beheer gelegd? In het laatste geval is het pech hebben en proberen met kleurpasta weg te werken, in het eerste geval gewoon claimen bij de leverancier, want dat is niet erg professioneel gedaan.

Daar waar de toplaag weg is is zelfs de gevoeligheid voor water extra groot, dit is een probleem.
 

H@ns

  • #5
Als je click-laminaat al moet gaan vast slaan lijkt me dat er toch iets mis is met de kwaliteit van het product...
Weet je zeker dat er geslagen is?
En zoals EdP al zegt; maak gebruik van je garantie!
 

LisaLing

  • #6
Het is door kennissen gelegd, niet door de leverancier. Als ik die kleurenpasta gebruik, biedt dat dan ook bescherming tegen water (bij schoonmaken, e.d.)?
 

EdP

  • #7
Gezien de wat onbehouwen manier van leggen, zijn de overige regels der kunst wel toegepast? Voldoende ruimte rondom vrijhouden, de juiste ondervloer en vochtscherm, om 's wat te noemen...

Ik neem aan dat de reparatiepasta wel tegen vocht beschermt, vraag voor de zekerhijd even in de bouwmarkt of laminaatshop.

Overigens, bij laminaat altijd zo min mogelijk nattigheid gebruiken, dus niet dweilen met een natte dweil of mop. Lauw water met een zo goed mogelijk uitgewrongen doek wordt vaak gezegd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Met stopwas zijn de beschadigingen goed weg te werken, deze was is ook redelijk bestand tegen water, zoals eerder door collega's aangegeven, pas op met water.

Kijk hier voor de mogelijkheden van stopwas en adressen van leveranciers.

Succes.
 

LisaLing

  • #9
Het laminaat is op een polyetheen ondervloer gelegd waar het oude tapijt onder ligt. Daar waar de zitkamer overloopt naar de keuken, 'zweeft' het laminaat, en als je eroverheen loopt, beweegt het mee.

De personen die het laminaat hebben gelegd komen deze week nog terug om dat gedeelte af te maken. De bedoeling is om op dat gedeelte een soort van drempel/plint te bevestigen.

Is dit een goed plan of zijn er betere oplossingen ? Er is wel ruimte tussen het laminaat en de muur vrijgehouden waar latjes met een plak rand aan vastgemaakt zijn.
 

EdP

  • #10
Dat zweven is inderdaad niet goed, op den duur zou het laminaat daar kunnen breken. Hopelijk is het tapijt eronder niet veerkrachtig, ik zou zelf het tapijt liever verwijderen. Een dorpelstrip is de beste manier om een hoogteverschil te overbruggen. Of natuurlijk door het hoogteverschil zelf weg te werken, dit ga ik zelf bij me thuis ook nog doen.
 

H@ns

  • #11
Toch blijft het moeilijk om de situatie van hieruit (of waar dan ook behalve op de plek des onheils) te beoordelen.
Ik denk dat je het beste de leggers zelf kunt benaderen met al de problemen.
Het leggen van laminaat over tapijt wordt doorgaans niet ontraden. Maar om er dan nog een laag tussen te leggen lijkt mij wat dubbelop eerlijk gezegd. Juist vanwege die veerkracht van een te soepele onderlaag..

Een overgangsplint zou inderdaad een oplossing kunnen zijn maar dan moet het niet zo zijn dat alleen het aansluitende deel laminaat naar onder wordt gedrukt. Dan krijg je namelijk een knik, vooral bij niet gelijmde varianten!

Nogmaals bespreek je twijfels met de leggers en vraag ze om het op te lossen naar je eigen tevredenheid!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu