Beschadigde tegelvloer keuken

Peet

  • #1
Wij hebben juist een huis gekocht en in de keuken hiervan ligt een tegelvloer. Hier zijn echter enkele tegels met kleine beschadiging (kleine stukjes door dingen die er waarschijnlijk op gevallen zijn). Op de witte tegels zie je dus allemaal zwarte "tikkeltjes" en het lijkt zo alsof de vloer erg vuil is.

Deze tegels vervangen gaat niet aangezien we geen reservetegels hebben.
De hele tegelvloer vervangen zien we ook niet echt zitten aangezien we over een paar jaar toch een volledige nieuwe keuken willen plaatsen.

Nu heb ik hier iets gelezen over verf voor vloertegels? Heeft iemand van jullie hier al ervaring mee? Is deze verf volledig ondoorzichtbaar of blijf je de tegels eronder zien? En hoe zit het met de voegen? Krijg je deze verf volledig streepvrij? En wat is de kostprijs ongeveer?

Als iemand een foto van het eindresultaat zou kunnen doorsturen zou het voor mij al een stuk duidelijker zijn want ik weet echt niet wat ik me hierbij moet voorstellen.

Bedankt,

Peet
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste Peet,

Ik neem aan dat je Vloertegels in keuken verven bedoelt. Dat is nog van ons oude forum, en dateert waarschijnlijk van midden 2003. Door de nieuwe forumopzet is daar een andere datum aan komen hangen.

Erg onwaarschijnlijk dus dat de originele vragensteller hier nog kijkt en je een foto van het resultaat kan geven.

Je zou bij een verfhandelaar kunnen vragen naar de betreffende verf, en vooral: of ze het in de door jou gewenste tint kunnen mengen. (Kleurstaaltjes halen!)

En je kunt wachten of iemand anders op dit forum je nog een nadere suggestie kan geven!

Iets voor Mwdecor?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Probeer het eens met remaille, dit is verkrijgbaar bij de verfhandel.
Normaal wordt dit gebruikt om beschadigingen aan emaille van apparaten te herstellen, het remaille laat bij het aanbrengen geen kwast-strepen achter.
Wel heel goed ontvetten met wasbenzine, pas hierbij op vuur en b.v. open c.v. en geysers.

Succes.
 

Peet

  • #4
Bedankt voor jullie reacties.

Peet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu