Beschadigde vloerverwarmingsbuizen

Gbe

 • #1
Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht met op de beganegrondvloer vloerverwarming.

Tijdens de vooroplevering van mijn nieuwe woning afgelopen dinsdag kwam naar voren dat de dekvloer op een aantal plaatsen los lag van de ondervloer. Gisteren werd ik door de aannemer gebeld met de vraag om naar het huis te komen want er waren problemen.

Men had met het weghakken van de dekvloer ook op diverse plaatsen de buizen van de vloerverwarming geraakt. (meerdere buizen in meerdere verwarmingssegmenten)

De voorgestelde oplossing is om het deel van de beschadigde buis te vervangen door een nieuw stuk buis. Dit wordt met behulp van koppelingen gedaan.

Ik ben een volledige leek op dit gebied maar is er iemand die mij kan adviseren. Waar moet ik op letten of welke garanties moet ik aan de aannemer vragen?

Groet,
GbE
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Maak goede en veel foto's van de situatie, kan later altijd van pas komen. Qua garantie: wat staat er in het koopcontact omtrent de vigerende garantie van de hele woning?
   

  Gbe

  • #3
  Fiesiekus
  De aannemer verklaart dat de woning zal voldoen aan de GIW garantienormen.

  GbE
   

  Fiesiekus

  • #4
  Nou, dat geldt dan ook voor die reparatie.

  Overigens zou ik er niet aan moeten denken om (pers?)koppelingen in een cementdekvloer te hebben. Gewoon in de kruipruimte is bij mij al een bron van lekkage's.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Kijk hier eens.
  Volgens mij hoeft u niet akkoord te gaan met noodoplossingen, het loslaten van de dekvloer wijst op een behoorlijke fout.
  Wie die fout gemaakt heeft maakt niet zoveel uit, de hoofdaannemer is aansprakelijk voor een goede uitvoering.
   

  BeeTeeWee

  • #6
  U heeft waarschijnlijk een behoorlijke som geld betaald voor het aanbrengen van de vloerverwarming. Het loslaten van de dekvloer is een probleem voor de aannemer.

  Ik zou er persoonlijk niet gelukkig mee zijn als een vloerverwarmingsslang koppelingen zou bevatten. Niet voor niets moet je bij het leggen altijd een slang uit 1 stuk gebruiken. Niet mee akkoord gaan. De hele vloer eruit laten halen, nieuwe slang erin en opnieuw de dekvloer erin, maar dan goed.

  Ik snap best dat de aannemer probeert om het zo goedkoop mogelijk op te lossen, maar hij weet zelf ook vast wel dat ie een lapmiddel voorstelt.
   

  Michiel_H

  • #7
  Perskoppelingen zijn gewoon geschikt voor gebruik in een vloer. Het leidingwerk voor 1-pijps radiatoren wordt ook altijd gekoppeld in de vloer. En wat dacht je van T-stukken in een koud-waterleiding? Mijns inziens geen probleem. Ik zou eerder willen weten hoe het kwam dat cementdekvloer los lag. Wat is daar de oorzaak van geweest?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu