Berging afbreken en die van de buren blijft staan

Klusbus

  • #1
Hallo

Ik heb grote schade aan mijn berging, waardoor deze dient afgebroken dient te worden. Deze berging daar zit ook de berging van mijn buren mee doorgemetseld aangezien er alleen een binnenmuur van steen in zit wordt deze afgewerkt met het juiste materiaal waardoor er geen vocht meer door heen komt.. En afgewerkt.. Ik heb er een bouwbedrijf er bij gehad en die heeft mij een offerte ervan gemaakt. En hoe het moet.

Aangezien dat ik zelf een kleine klusser ben, ben ik van mening dat ik dit zelf ook kan op een verantwoorde wijze.

Aangezien dat het gebouwtje al een jaar of 40 is en oud is wil ik hem gewoon definitief gaan verwijderen. Als ik hem weer opbouw en die van mijn buren wordt verwijderd over een paar jaar dan heb ik schade.

Nu heeft de buurman een brief op laten stellen die ik onderteken moet , dat heb ik nog niet gedaan. ( maandag laat ik alles nog eens door een andere deskundig naar zien.

Zo luidt de brief


Inhoud brief verwijderd. Is veel te privacygevoelig, en dit valt buiten de doelstrekking van Klusidee. Moderator.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik ben niet zo juridisch onderlegd, maar weet wel dat als je samen met de buurman een schutting bouwt en deze waait om dat je dan ook samen de kosten moet delen voor reparatie.

Dit lijkt wel een beetje op jouw verhaal, ooit samen een schuur gebouwd en nu er problemen zijn en het opgelost moet worden zegt jouw buurman los het maar op aan mijn kant is niets aan de hand.

Maar zoals gezegd schiet mijn juridische kennis hierin te kort.
Ik denk dat je er verstandig aan doet om dit echt door een specialist op dit gebied te laten bekijken, ga desnoods naar een rechtswinkel of gewoon naar een advocaat.
Vaak kennen deze laatste een zgn. toga tarief voor het 1e bezoek en vaak is dat ook nog gratis of een heel stuk goedkoper waarbij je dan meestal nog geen concreet advies of antwoordt krijgt maar ze je wel aan kunnen geven of ze je kunnen helpen of niet.

suc6

Gerrit Bakker
 

Fiesiekus

  • #3
Deze kwestie hoort hier niet geplaatst te worden. Valt buiten de doelstellingen van dit forum
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu