Isolatie scheidingsmuur tussen berging en keuken/woonkamer

Renovatie pand 1900

  • #1
Isoleren is een hoop over te vinden, maar toch is het lastig om een eenduidig antwoord te vinden.
De bakstenen scheidingsmuur tussen mijn keuken en de berging wil ik graag isoleren. In de berging kan het als het koud is, rond het vriespunt zijn. Aan de andere kant van deze muur liggen mijn behaaglijk warme keuken en ook de woonkamer.

Ik heb de mogelijkheid om dit aan de koude kant te doen dus in de berging. Het liefst zonder echte voorzetwand, dus met platen tegen de koude muur. Ik hoef niks in deze muur op te hangen, er staan een partij kasten en stellingen voor. In de berging wordt nooit verwarmd. Zou ik hier gewoon PIR platen tegen aan kunnen lijmen? Of EPS? Of moet er per se een luchtspouw / ventilatielatten tegen aan?

Vast bedankt voor de reacties
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Er is geen vochtbelasting, dus een spouw is niet nodig. Er zijn ook gipsplaten gecombineerd met isolatie. Dan is het wel meteen netjes afgewerkt.
 

Renovatie pand 1900

  • #3
Dank voor de snelle reactie. Dat zou inderdaad ook nog kunnen. Bijna de hele wand staan permanent stellingen en kasten voor, dus echt nodig is het niet. Ik zat te denken aan PIR platen, wellicht zit er een nette kant aan. Die zou ik er dus zo tegen aan kunnen lijmen en de randen dan met pur, dampscherm is dus niet nodig?
Groet
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu